Στις ουρές για τα 300 ευρώ

Τεράστιες ουρές σημειώθηκαν από πολύ νωρίς το πρωί έξω από υποκαταστήματα Τραπεζών, καθώς σήμερα οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ανάληψη από τα ΑΤΜ το ποσό των 300 ευρώ.

Χαρακτηριστική περίπτωση η τεράστια ουρά έξω από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου δεν εκδίδει κάρτες αναλήψεων. Οι πολίτες περίμεναν στην ουρά για δύο ακόμη και για τρεις ώρες μέχρι να φτάσουν σε γκισέ προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Λίγο πριν από τις 11 το πρωί ενημερώθηκαν ωστόσο πως θα μπορέσουν να κάνουν ανάληψη των 300 ευρώ και από την προσεχή εβδομάδα μαζί με την καθημερινή ανάληψη των 60 ευρώ.

Στις ουρές στις τράπεζες, στην πλειοψηφία τους, περίμεναν ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, με τις μεγαλύτερες να καταγράφηκαν σε υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, με χαρακτηριστικότερο αυτό στην Καλλιθέα.

Σημειώνεται πως από την περασμένη Δευτέρα οπότε και άνοιξαν τα υποκαταστήματα οι πολίτες μπορούσαν να σηκώνουν από τους λογαριασμούς τους είτε καθημερινά το ποσό των 60 ευρώ, είτε σήμερα Παρασκευή το ποσό των 300, καθώς μετά τα μεσάνυχτα το «κοντέρ» μηδενίζει.

Αυτό σημαίνει πως εάν κάποιος δεν πρόλαβε να σηκώσει τα 300 ευρώ, δεν θα μπορέσει να το κάνει το Σάββατο.

Την προσεχή Παρασκευή 31 Ιουλίου -σύμφωνα με τα ισχύοντα βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου- οι πολίτες θα μπορούν να εισπράξουν σωρευτικά το ποσό των 420 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κυριακίδης - Κωνσταντίνος Σιούμπουρας

Keywords
Τυχαία Θέματα