Σκληραίνει την πολιτική για τη μετανάστευση

Η κυβέρνηση του Βρετανού συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, που αντιμετωπίζει πιέσεις από την δεξιά πτέρυγα των Τόρις αφ' ενός και από τα ανερχόμενο αντιευρωπαϊκό κόμμα UKIP αφ' ετέρου, ανακοίνωσε σήμερα νέα μέτρα για την μετανάστευση, την οποία ο πρωθυπουργός έχει ορίσει ως μία από τις πρώτες του προτεραιότητες στο νομοθετικό του πρόγραμμα, το οποίο παρουσιάσθηκε σήμερα στο Κοινοβούλιο από τη Βασίλισσα.

ΗΒρετανία επιθυμεί να «εξασφαλίσει ότι θα προσελκύει ανθρώπους που θα συμβάλλουν» στη ζωή της χώρας «και θα

κλείνει τις πόρτες στους άλλους», ανακοίνωσε η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό έφθασε στο Ουέστμινστερ με τη βασιλική άμαξα για να εκφωνήσει στους βουλευτές τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Ηκυβέρνηση με το πρόγραμμά της σκοπεύει να εφαρμόσει μέτρα που θα ρυθμίζουν την πρόσβαση των μεταναστών στο δημόσιο σύστημα υγείας και θα αναγκάζουν τους επισκέπτες στη χώρα να καταβάλλουν ένα αντίτιμο για την περίπτωση που χρειασθούν ιατρική περίθαλψη.

Επίσηςμέσα στους στόχους της κυβέρνησης περιλαμβάνονται η απαγόρευση της έκδοσης άδειας οδήγησης σε παράνομους μετανάστες, η αύξηση των προστίμωνστις επιχειρήσεις που απασχολούν μετανάστες υπό καθεστώς ‘μαύρης' εργασίας και θα αξιώνει από τους μισθωτές κατοικιών να επαληθεύουν ότι οι ενοικιαστές τους διαθέτουν έγγραφα που πιστοποιούν ότι διαμένουν στη χώρα νόμιμα.

Μετά τις προσπάθειες να επιτευχθεί η έκδοση του Ιορδανού ισλαμιστής Αμπού Κατάντα, μία υπόθεση που έχει διχάσει την κοινή γνώμη της Βρετανίας, η συντηρητική κυβέρνηση προτίθεται να περιορίσει τον αριθμό των δυνατών εφέσεων κατά μίας απόφασης για έκδοση. Οι ξένοι υπήκοοι που έχουν καταδικασθεί για σοβαρά εγκλήματα θα πρέπει να εκδίδονται, εκτός εάν συντρέχουν «ιδιάζουσες περιστάσεις».

Οι Συντηρητικοί είχαν υποσχεθεί εξάλλου, όταν αναλάμβαναν το 2010 την εξουσία, να μειώσουν τις μεταναστευτικές ροές και η κυβέρνηση σήμερα διατείνεται πως πράγματι τις έχει μειώσει κατά το ένα τρίτο, κάνοντας πιο αυστηρές τις προϋποθέσεις για την χορήγηση αδειών εισόδου.

Μολαταύτα,οι σημερινές εξαγγελίες για τη μετανάστευση εξελήφθησαν ως μία αντίδραση στην πίεση που υφίστανται οι Τόρις από την άνοδο των ποσοστών του UKIP.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, το UKIP συγκεντρώνει το 16% των προτιμήσεων κι έρχεται στην τρίτη θέση, μπροστά από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, το κόμμα που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο της κυβέρνησης συμμαχίας του Κάμερον.

«Αυτήη ομιλία προοριζόταν περισσότερο για να ορθώσει έναν κυματοθραύστη έναντι του UKIP και να καθησυχάσει την άκρως συντηρητική βάση των βουλευτών των Τόρις παρά για να περιγράψει ένα νομοθετικό πρόγραμμα που προσανατολισμός του είναι να ξαναφέρει στην ορθή κατεύθυνση τη Βρετανία», κατήγγειλε το εργατικό σωματείο Unite μετά τις προγραμματικέςδηλώσεις αυτές.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα