Φεγγαρόσκονη του 1970

Φιαλίδια με σκόνη από το φεγγάρι που έφερε στη Γη ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη σελήνη βρέθηκαν στην αποθήκη εργαστηρίου της Καλοφόρνιας, από αρχειοθέτες, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια.

Τα δείγματα που είχαν συλλέξει οι αστροναύτες του Apollo 11, Neil Armstrong and Buzz Aldrin, ήρθαν στο φως τον περασμένο μήνα στην Αποθήκη του Lawrence Berkeley National Laboratory.

«Δεν ξέρουμε πως ή πότε κατέληξαν εκεί»

δήλωσε η Κάρεν Νέλσον η οποία έκανε την απίστευτη ανακάλυψη.

Η Νέλσον βρήκε περίπου 20 φιαλίδια με χειρόγραφες ετικέτες με ημερομηνία «24 Ιουλίου 1970» και τοποθετημένα σε γυάλινα βάζα με κενός αέρος. Τα συνόδευε ένα ακαδημαϊκό έγγραφο του 1971 με τίτλο « Μελέτη των ενώσεων άνθρακα στα δείγματα του Apollo 11 και Apollo 12 από τη σελήνη».

Οι συγγραφείς της μελέτης ήταν όλοι από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και το εργαστήριο Lawrence Berkeley, ενώ υπογράφει και ο Νομπελίστας χημικός Melvin Calvin, που έχει δουλεψει για τη ΝΑΣΑ.

Υποτίθεται ότι τα δείγματα θα επέστρεφαν στη ΝΑΣΑ μετά τα πειράματα αλλά για κάποιο λόγο κατέληξαν στην αποθήκη, ενώ η διαστημική υπηρεσία δεν τα αναζήτησε πιστεύοντας ότι είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια των πειραμάτων.

ΠΗΓΗ: foxnews.com

Keywords
Τυχαία Θέματα