Στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από την αντιπολίτευση αλλά και προβληματισμού μελών της συμπολίτευσης για το κατεπείγον της διαδικασίας, έρχεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή το ν/σ για τις επτά προαπαιτούμενες δράσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Πρόκειται μεταξύ άλλων, για τους νέους Δημοσιονομικούς Κανόνες για τον έλεγχο των δαπανών υπουργείων, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, τις παρεμβάσεις στις συντάξεις

των υπαλλήλων της Βουλής, την αναστολή πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, τη Δανειακή Σύμβαση για την ανταλλαγή ομολόγων και την πράξη απαλλαγής ευθύνης ΔΣ τραπεζών κατά την ανταλλαγή ομολόγων.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις ιδιαίτερα για τον όρο του Μνημονίου που προβλέπει να μην εξαιρείται με την επίκληση εθνικής κυριαρχίας κανένα περιουσιακό στοιχείο του Κράτους από την κατάσχεση εκ μέρους των δανειστών σε περίπτωση αθέτησης των πληρωμών.

Τα επτά σημεία θα βρεθούν σήμερα και στο τραπέζι του Euroworkingroup, όπως επίσης και η πρόοδος στα μέτρα για το περιουσιολόγιο και την πάταξη της φοροδιαφυγής και η επικαιροποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα