Επαρκής ρευστότητα ως τη Δευτέρα

Το τραπεζικό σύστημα διαθέτει επαρκή ρευστότητα μέχρι και την ολοκλήρωση της τραπεζικής αργίας, βάσει της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τη Δευτέρα το βράδυ. Αυτό ήταν το συμπέρασμα σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή κυβερνητικών παραγόντων, των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών και του προεδρείου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Επίσης, αοφασίστηκε η σύσταση Ειδικής Επιτροπής, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή το βράδυ για να οργανώσει, όπως αναφέρθηκε, την επανέναρξη λειτουργίας των τραπεζών.

Σημειώνεται πως, από την πλευρά της κυβέρνησης, πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας. Από την πλευρά των τραπεζών, η Λούκα Κατσέλη και ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (η πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), ο Νίκος Καραμούζης και ο Φωκίων Καραβίας (ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank), ο Βασίλης Ράπανος και ο Δημήτρης Μαντζούνης (ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank), ο Άνθιμος Θωμόπουλος (διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), ο Ιωάννης Γαμβρίλης και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Αττικής), ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος, ενώ την Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσώπησε ο γγ της Χρήστος Γκόρτσος.

Keywords
Τυχαία Θέματα