Στο επίκεντρο ο αντικαπνιστικός νόμος

Άμεσαξεκινούν οι έλεγχοι για την εφαρμογήτου αντικαπνιστικού νόμου σε δημόσιουςχώρους όπως ανακοίνωσαν σε κοινήσυνέντευξη τύπου η Υφυπουργός ΥγείαςΖέτα Μακρή και ο Δήμαρχος ΑθηναίωνΓιώργος Καμίνης.Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι η μέση ηλικία έναρξης του καπνίσματος στην Ελλάδα είναι τα 12 έτη, ενώ υπάρχουν και παιδιά που καπνίζουν ακόμη και στην ηλικία των επτά ετών.

«Είναι μία προσπάθεια που θέλει πείσμα, θέλει κόπο, θέλει συνέπεια για να έχει αποτέλεσμα» δήλωσε η κ. Μακρή και πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του

υπουργείου και του δήμου Αθηναίων θα συνεργαστούν ώστε «να ενημερώνουν, να προλαμβάνουν και να αποφύγουμε αυτό το φαινόμενο του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους που προσβάλει τη χώρα, αλλά πρωτίστως πλήττει τη δημόσια υγεία».

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, πρόσθεσε ότι η αρμοδιότητα έχει περιέλθει στην Ελληνική Αστυνομία και σημείωσε: «Στο χέρι της είναι να φανεί αποτελεσματικότερη».

Ο κ. Καμίνης ανέφερε ότι ο δήμος Αθηναίων είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση στην εφαρμογή ενός νόμου που προασπίζεται τη δημόσια υγεία και «τερματίζει την κακώς εννοούμενη συνενοχή μεταξύ καταστηματαρχών και θαμώνων, η οποία πλήττει τους πιο αδύναμους, αυτούς που δεν μπορούν να διαμαρτυρηθούν, ενώ υποφέρουν από το κάπνισμα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τους δημόσιους χώρους γενικότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα