Στο γερμανικό προσκήνιο η Ελλάδα

Εντείνεται η συζήτηση στον διεθνή Tύπο για την επιτυχία ή μη του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, ιδιαίτερα από τον γερμανικό Τύπο που εξακολουθεί να εκφράζει διάχυτη απαισιοδοξία κι ενώ η χώρα μας έχει εξέχουσα θέση στην προεκλογική συζήτηση.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έγραψε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη, κι ενώ η Άγκελα Μέρκελ, παραδέχθηκε πως στην πορεία υλοποίησης του υφιστάμενου

προγράμματος ορισμένα πράγματα κυλούν με αργούς ρυθμούς, ωστόσο ζήτησε να δοθεί χρόνος στην Ελλάδα.

Την πεποίθησή του ότι τυχόν έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη θα είχε «ανυπολόγιστες» συνέπειες, εξέφρασε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, προσθέτοντας πως χρειάζεται ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ» για την ανάκαμψη της νότιας Ευρώπης.

Fortune για το πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι «οφθαλμαπάτη», υποστηρίζει σε άρθρο το οικονομικό περιοδικό Fortune καθώς όπως αναφέρει ο τρόπος υπολογισμού του αφήνει εκτός πλάνου πολλά στοιχεία, η επίτευξή του έχει κοστίσει στη χώρα, καθώς οι βαθιές περικοπές δαπανών έχουν βαθύνει την ύφεση, ενώ η επίτευξή του καθυστερεί το αναπόφευκτο, δηλαδή τη χρεοκοπία.

Την ίδια ώρα, δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph αναφέρει ότι οι ιδιώτες επενδυτές που έχασαν δεκάδες δισ. ευρώ από το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων έχουν την ευκαιρία να προσφύγουν σε ομαδικές αγωγές σε ΗΠΑ και Ευρώπη, μετά τη συμφωνία μεταξύ δύο κορυφαίων αμερικανικών δικηγορικών γραφείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα