Στο προσκήνιο η πρόταση Λυκούδη

Η πρόταση του ανεξάρτητου βουλευτή Σπύρου Λυκούδη για τη δημιουργία κυβέρνησης ειδικού σκοπού έως το 2016 με τη σύμπραξη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στη σημερινή 2η ημέρα συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Στο πνεύμα της πρότασης Λυκούδη φαίνεται να συμφωνούν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης και Νίκος Σηφουνάκης
με τον πρώτο να προβάλλει την άποψη οτι η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να αποτελέσει αφετηρία και νέων κυβερνητικών λύσεων από την παρούσα βουλή.

Την ανάγκη εθνικής συννενόησης προέβαλαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές κκ Γιοβαννόπουλος και Ταυρής ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αναρωτήθηκε που θα κάνουμε εθνική συνεννόηση στον ΕΝΦΙΑ ή στη φορολογική επιδρομή.

Εν τω μεταξύ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους υπουργούς Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη στους χειρισμούς σε ό,τι αφορά το θέμα των απορριμμάτων από την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου με τους υπουργούς να διαμηνύουν οτι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας με σκουπίδια.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής ανέφερε ότι στο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων η Περιφέρεια Αττικής ακολουθεί τις διεθνείς πρακτικές και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία αναφέροντας χαρακτηριστικά «θα τηρηθεί η νομιμότητα σ' όλο το μήκος και πλάτος, ας το ξέρει αυτό η κυβέρνηση και οι εργολάβοι».
Keywords
Τυχαία Θέματα