Στο «μικροσκόπιο»

«Φρένο» στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία επιχειρεί να βάλει το οικονομικό επιτελείο επισείοντας τον φόβο των πλειστηριασμών για τους κακοπληρωτές. Το υπουργείο δίνει εντολή για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων όσων χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ στο Δημόσιο ή στο ΙΚΑ και δεν έχουν υπαχθεί στις σχετικές ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα ή δεν πληρώνουν τις δόσεις από ρυθμίσεις.

Ο γγ Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις έως τα τέλη Αυγούστου για

τα στοιχεία περίπου 150.000 φορολογούμενων.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Ναταλία Κανταρτζή, ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει τελεσίγραφο αλλά οι οφειλέτες καλούνται να προχωρήσουν στη ρύθμιση των χρεών τους αλλιώς μοιραία θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος.

Την ίδια ώρα, παράθυρο για επανεξέταση των όρων ένταξης και της διαδικασίας αποπληρωμής των χρεών αφήνουν κορυφαία στελέχη του οικονομικού επιτελείου εν όψει της επόμενης διαπραγμάτευση με την τρόικα. Θεωρούν ότι το γεγονός πως οι ισχύουσες διατάξεις δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη συνεχίζουν να αυξάνονται, πιθανώς να πείσουν τους δανειστές.

«Οι μέχρι τώρα ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη φόρων και ασφαλιστικών εισφορών απέτυχαν στην κάλυψη των στόχων, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι οφειλέτες θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν», εκτιμά η ΔΗΜΑΡ και ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε «νέου τύπου ρυθμίσεις που θα διευκολύνουν πραγματικά τη συμμετοχή των υπόχρεων στους διακανονισμούς», ανεξάρτητα από τις επιλογές της τρόικας «που δεν κατανοεί την πραγματική οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

Πρόκληση οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για το πρωτογενές πλεόνασμα, όταν αυτό δημιουργήθηκε με την πρωτοφανή οικονομική αφαίμαξη του λαού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα