Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η κρισιμότερη έως σήμερα συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, που είχε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Πρότασηεννέα σημείων για απεμπλοκή απο τηνκρίση κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στουςδυο κυβερνητικούς εταίρους. Μεταξύάλλων προβλέπεται η δημιουργίαδιακομματικής προσωρινής διοικούσαςεπιτροπής που θα προσλάβει προσωπικό για να λειτουργήσει το μεταβατικό σχήματης ΕΡΤ καθώς και τον ορισμό αρμόδιουυφυπουργού με αποκλειστική αρμοδιότητατην ανασυγκρότηση

της δημόσιαςραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνει ανοιχτό στον ανασχηματισμό. Το σχέδιο για την ΕΡΤ θα βασίζεται σε ένα πολύ μικρό σχήμα, με πολύ λίγους εργαζόμενους που θα προσληφθούν από μία επιτροπή κοινής αποδοχής που θα εποπτεύει το ΑΣΕΠ.

Οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά μιλούν για άμεση επαναλειτουργία του νέου κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και στο μεταβατικό στάδιο.

Εν τω μεταξύ, πιθανόν και απόψε αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του προέδρου του Συμβουλείου της Επικρατείας στο αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση προσωρινής διαταγής για επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στην ακρόαση που προηγήθηκε, οι εκπρόσωποι του Δημοσίου υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί ο κ. Μενουδάκος να εκδώσει προσωρινή διαταγή για το θέμα και ότι λόγοι κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ επέβαλαν το κλείσιμό της, ενώ τόνισαν ότι δεν υπάρχει συνταγματική διάταξη ή διεθνής σύμβαση, που να επιβάλει τη δημόσια τηλεόραση.

Από την πλευρά των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ, προσκομίσθηκαν στοιχεία, που καταδεικνύουν ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ, απειλούνται προβλήματα εθνικής άμυνας και ασφάλειας, ενώ επικαλέσθηκαν οικονομική ζημιά του Δημοσίου από τη μη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Κλειστή αυτή την ώρα και η Μεσογείων από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής, καθώς συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στους απολυμένους της ΕΡΤ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργάνωσε και το ΠΑΜΕ, με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να καλεί το λαό να γυρίσει την πλάτη στα τερτίπια εκείνων που έχουν σαν μοναδικό σκοπό να καθίσουν στο σβέρκο του και ζήτησε να ανοίξει η ΕΡΤ.

Στην ΕΡΤ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να μεταδίδουν ενημερωτικό πρόγραμμα μέσω ίντερνετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα