Στον εισαγγελέα οι ληστές με τα καλάσνικοφ

Στα χέρια των διωκτικών αρχών βρίσκεται η αδίστακτη συμμορία των ληστών με τα καλάσνικοφ, στην οποία συμμετείχαν 15χρονος Αλβανός και 16χρονη Ελληνίδα, η οποία συζούσε με έναν απο δράστες και σύμφωνα με την αστυνομία γνώριζε τις εγκληματικές δραστηριότητες της ομάδας.

Η συμμορία, που εισέβαλε σε σπίτια, λήστευε με ιδιαίτερη σκληρότητα, άρπαζε αυτοκίνητα και βίαζε γυναίκες με την απειλή καλάσνικοφ, μαχαιριών και πιστολιών, εξαρθρώθηκε χτες από την Ασφαλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση
Ασφάλειας Αττικής και τα μέλη της οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Η εγκληματική ομάδα απαρτιζόταν από οκτώ άτομα και ειδικότερα από επτά νεαρούς Αλβανούς και την 16χρονη Ελληνίδα. Είχαν συγκροτηθεί σε ομάδα του τελευταίους έξι μήνες και από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί 23 ένοπλες επιθέσεις σε σπίτια, κυρίως στα Νοτιοανατολικά προάστια. Ειδικότερα, διέπραξαν έξι ληστείες στη Γλυφάδα, πέντε στον Άλιμο, τρεις στην Ηλιούπολη, μία στον Άγιο Δημήτριο, μία στη Βούλα, μία στην Αργυρούπολη, μία στο Κορωπί, τρεις στο Παλαιό Φάληρο, μία στου Παπάγου και μία ληστεία στην Αγία Παρασκευή.

Οι δράστες έμπαιναν σε σπίτια τις βραδινές, ή πρώτες πρωινές, ώρες, είτε από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και κυρίες εισόδους, είτε τις παραβιάζαν, και αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά - ηλεκτρικά είδη και οχήματα. Είχαν αφαιρέσει τουλάχιστον 14 οχήματα, που τα χρησιμοποιούσαν και για τη διαφυγή τους.

Σε μία περίπτωση είχαν μπει σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 80.000 ευρώ.

Από τους οκτώ συνελήφθησαν οι έξι και συγκεκριμένα πέντε Αλβανοί και η 16χρονη Ελληνίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα