Διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα

Διευκρινίσεις ως προς την υλοποίηση του σχεδίου αναγκαστικών αποχωρήσεων από το Δημόσιο έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Έτσι -όπως τονίζει το υπουργείο- δεν θα γίνουν οριζόντιες ή τυφλές απολύσεις, θα ισχύσει ο κανόνας μια νέα πρόσληψη για κάθε αποχώρηση εργαζομένου, ενώ το πρόγραμμα κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων όχι μόνο αποσυνδέεται οριστικά από τις απολύσεις, αλλά θα χρησιμεύσει ως κύριο όπλο για την ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης.

Έτσι υπό απόλυση θα βρεθούν:

-Πειθαρχικά

υπόλογοι υπάλληλοι μετά από τελεσίδικη απόφαση των πειθαρχικών συμβουλίων
-Εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα που καταργούνται ή συγχωνεύονται.
-Εργαζόμενοι που θα επιλέξουν την εθελούσια έξοδο και πρόωρη συνταξιοδότηση τους αντί της υπαγωγής τους σε καθεστώς κινητικότητας.

«Η συνάντηση των τριών αρχηγών δεν έπρεπε να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά στην Πλατεία Κλαυθμώνος», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ανθρωποθυσίες και αποκεφαλισμούς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφοθηρεί, καλλιεργώντας ανυπόστατα σενάρια για εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις, που τρομοκρατούν τους δημοσίους υπαλλήλους», απάντησε η Δημοκρατική Αριστερά.

«Τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, που υπηρετούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις ανάγκες του κεφαλαίου, όχι μόνο είναι προαποφασισμένα, αλλά και δεν τελειώνουν εδώ», επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα