«Δεν κλείνει η Λαϊκή Τράπεζα»

Διέψευσε τις πληροφορίες για κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας η Εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Αλίκη Στυλιανού. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΡΙΚ η κα Στυλιανού δήλωσε ότι προωθείται νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση

της Τράπεζας, λέγοντας ότι αυτό δεν συνιστά κλείσιμο. Έκκληση στην κυπριακή κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε συμφωνία διάσωσης με την Ε.Ε,. ώστε να αποφευχθεί η οικονομική καταστροφή απευθύνει η Τράπεζα Κύπρου.
Στον απόχη της φήμης για κλείσιμο της Λαϊκής που προκάλεσε περιορισμένης έκτασης επεισόδια έξω από την κυπριακή βουλή, συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την ώρα στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών το συμβούλιο συστημική ευστάθειας για την τύχη των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι όλα θα εξεταστούν στο έκτακτο Eurogroup, που θα γίνει σε μια ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης .

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα και η συνεδρίαση του Υπουργικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων τραπεζών για να εγκρίνει το νομοσχέδιο για την σύσταση του Επενδυτικού Ταμείου Αλληλεγγύης, με στόχο να καλυφθεί το ποσό των 5,8 δισ. Ευρώ.

Αμέσως μετά το νομοσχέδιο θα κατατεθεί με την μορφή του κατεπείγοντος, στη Βουλή

Πάντως, αύριο στις 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη.

Όριο αναλήψεων 260 ευρώ ανά πελάτη ημερησίως

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κύπρου, η οποία πλήττεται από σοβαρή κρίση, ανακοίνωσε απόψε ότι επιβάλει όριο 260 ευρώ ημερησίως στις αναλήψεις από τα αυτόματα τραπεζικά μηχανήματά της (ATM) ανά πελάτη, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην ζήτηση.

Χιλιάδεςπελάτες της τράπεζας σχημάτισαν ουρές στα ATM της σήμερα για να αποσύρουν χρήματα από τους λογαριασμούς τους λόγω της εκτεταμένης φημολογίας περί του ότι το πιστωτικό αυτό ίδρυμα επρόκειτο να κλείσει-κάτι το οποίο διέψευσε η κεντρική τράπεζα της Κύπρου.

Ένταση έξω από τη Βουλή μετά από διαμαρτυρία υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας

Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή πραγματοποίησανυπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας και σημειώθηκαν επεισόδια μικρής κλίμακας, όταν 3-4 άτομα έσπασαν τον κλοιό της Αστυνομίας και προσπάθησαν να εισέλθουν από την κύρια είσοδο της Βουλής. Επενέβη η Αστυνομία και αποτράπηκε η είσοδος.

Οι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας διαμαρτύρονται, γιατί όπως λένε, θα θυσιαστούν αντί του «κουρέματος» των καταθέσεων.

Οπρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής, ο οποίος είναι επικεφαλής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εργαζομένων στη Λαϊκή, επέκρινε την κυβέρνηση και τη Βουλή για το ότι μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι δεν είχαν τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης, παρά τις έντονες φήμες και πληροφορίες για το μέλλον της τράπεζας.

Παράλληλα,η Τράπεζα Κύπρου απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο που θα οδηγήσει σε μια συμφωνία με το Eurogroup, το οποίο θα σώζει την κυπριακή οικονομία, προειδοποιώντας ότι η διάλυση κυπριακών τραπεζών θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα