Συνάντηση με Ρεν

Για την «ανεπανάληπτη κοινωνική ένταση» που θα πυροδοτούσε η άρση της προστασίας στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας προειδοποίησε τους εταίρους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από το Στρασβούργο μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη πως τόνισε

στον ευρωπαίο Επίτροπο ότι τις κόκκινες γραμμές τόσο στο θέμα πλειστηριασμών, όσο και σε αυτό του φόρου ακινήτων τις βάζει η κοινωνία, ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, που διεξήχθη κατόπιν αιτήματος του κ. Τσίπρα, ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου, Σάϊμον Ο΄Κόνορ, δήλωσε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την οικονομική και κοινωνική κατάσταση και τις προκλήσεις για την Ελλάδα, και ιδιαίτερα το πώς θα διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης, τόσο στην Ελλάδα, όσο και συνολικά στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Σ. Ο' Κόνορ, ο Όλι Ρεν υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα προσαρμογής τής Ελλάδας συμβάλλει στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Εξάλλου, εξήγησε στον Αλ. Τσίπρα ότι το πρόγραμμα παρέχει το πλαίσιο για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων, τα οποία παρέμειναν ανεπίλυτα για πολλά χρόνια και τα οποία βρίσκονται στη ρίζα της σημερινής κρίσης.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε, επίσης, ότι το πρόγραμμα στήριξης απέτρεψε την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας, η οποία θα είχε καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό.

«Φανταζόμαστε πως ο κ. Τσίπρας ανέλυσε στον Όλι Ρεν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Λαφαζάνης, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης, Βαλαβάνη) που ζητούν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας θα ενημέρωσε τον κ. Ρεν και για τις θέσεις των περιθωριακών σταλινικών κομμάτων που τον στηρίζουν στην Ευρώπη. «Εκτός και αν είχε φορέσει και αυτή τη φορά το κοστούμι του Τέξας», συμπλήρωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα