Συζήτηση για την ΕΡΤ

Σευψηλούς τόνους συνεχίζεται στην αρμόδιαεπιτροπή της βουλής η συζήτηση επί τουνομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Οκαθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος τόνισε ότιτο νομοσχέδιο μπορεί να τιναχθεί στοναέρα με την διάταξη που αφορά τηνμεταβατική περίοδο λειτουργίας, ενώαπο πλευράς ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλοςεπεσήμανε ότι η λειτουργία της ΕΡΤ θαπρέπει να διέπεται από την αρχή τηςσυνέχειας,

η οποία δεν αποδέχεται ούτεδιακοπές ούτε μεγάλες μεταβατικέςπεριόδους

Οπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης,υπογράμμισε οτι η ομοσπονδία δεν μπορείνα δεχθεί τίποτα ως τετελεσμένο αφούτο ΣΤΕ δεν έχει αποφασίσει για την πράξηνομοθετικού περιεχομένου, και πως μεανοιχτή ΕΡΤ είμαστε πρόθυμοι γιαοποιαδήποτε διαβούλευση

ΟΥφυπουργός δεσμεύθηκε για πρόσληψη2000 εργαζόμενων για τον μεταβατικό φορέα,ενώ για το πως θα διασφαλιστεί αυτό αφούθα γίνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντοςείπε οτι θα υπάρχει πρόβλεψη γιαπροτίμηση υποψηφίων με προϋπηρεσίαστην ΕΡΤ κατά την τελευταία διετία ήτριετία.

Εν τω μεταξύ, την ελπίδα του για τη δημιουργία μιας τηλεόρασης «ανεξάρτητης από κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις και ταυτοχρόνως με λιγότερο προσωπικό και παραγωγικότερης» εξέφρασε ο αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο 3SAT, συνεργατικό φορέα του ZDF, της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF και της ελβετικής ραδιοφωνίας-τηλεόρασης SRG-SSR.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκπέμψει σήμα από τις συχνότητες της ΕΡΤ, αλλά από ιδιωτικό στούντιο χωρίς να έχει ανακοινώσει ούτε τη συμφωνία με το ιδιωτικό στούντιο ούτε με τους συντελεστές αυτού του προγράμματος», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ και ζητά την ακύρωση της τροπολογίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Παράλληλα η δημοκρατική αριστερά αναρωτιέται «ποιοι είναι? ποιος τους προσελαβε? , ποιοι και πόσο θα τους πληρώσουν γι αυτό?».

Keywords
Τυχαία Θέματα