Θανάσιμη κακοκαιρία

Ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του εξαιτίας αναθυμιάσεων από μαγκάλι, στην περιοχή Ξηροκρήνη και μία 50χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν πλημμύρισε το υπόγειο σπίτι της. Το παιδί ζούσε με την άνεργη μητέρα του σε σπίτι όπου είχε κοπεί το ρεύμα, και στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν άναψαν το μαγκάλι. Νωρίτερα, είχε λιποθυμήσει και η 53χρονη, η οποία αφού συνήλθε βρήκε το παιδί της να έχει χάσει τις αισθήσεις του και κάλεσε το ΕΚΑΒ. Η οικογένεια προερχόταν από τη Σερβία, και αμέσως μετά το τραγικό συμβάν η μητέρα συνελήφθη,

καθώς δεν είχε νόμιμα χαρτιά. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Άργος, όπου μια γυναίκα ηλικίας περίπου 55 ετών ανασύρθηκε νεκρή από υπόγειο σπίτι, το οποίο πλημμύρισε όταν έσπασε τοιχίο από την ορμή των νερών.
Οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται το Άργος, Ξηριάς και Πάνιτσα, υπερχείλισαν μετατρέποντας την πόλη σε λίμνη.
Πλημμύρες και σε Κυπαρισσία, Σπάρτη, Κιάτο, Κόρινθο. Λίμνη και η Ζαχάρω της Ηλείας όπου απεγκλωβίστηκαν ηλικιωμένοι.

Στο Άργος μεταβαίνει εκτάκτως αυτή την ώρα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μαζί με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίου Μανώλη Αγγελάκα.

Ο κ. Μιχελάκης, επισκέπτεται την περιοχή κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση μετά την καταστροφική καταιγίδας.


Στον Όλυμπο, τρεις ορειβάτες αγνοούνται από χθες και σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα έρευνες δύο ομάδων της ΕΜΑΚ, στη θέση Πριόνια και Γκορτσιά, για τον εντοπισμό τους.

Κλειστή λόγω κατολισθήσεων, είναι η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, μίλησε στον Αθήνα 9.84.

Από αύριο ο καιρός θα είναι ακόμα πιο χειμωνιάτικος, με βόρειους ανέμους έως 8 μποφόρ που θα φέρουν αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Χιονοπτώσεις ακόμα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται αύριο. Παγετός αναμένεται τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα