Μελετούν τις προτάσεις

Τις προτάσεις για τους συντελεστές ΦΠΑ, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, τη φορολογία ακινήτων, το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις μελετά μεταξύ άλλων το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με σκοπό να παραδώσει τα επόμενα 24ωρα τη σχετική λίστα στους θεσμούς, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για εκταμίευση μέρους των δόσεων σε έκτακτο Eurοgroup. Τα τεχνικά κλιμάκια ήδη ζητούν από χθες νέα στοιχεία για τα έσοδα , το αποτέλεσμα της ρύθμισης οφειλών
και τις επιπτώσεις της τρύπας των ασφαλιστικών ταμείων στην πορεία των δημοσιονομικών και της ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο πριν από το έκτακτο Eurogroup που αναμένεται να γίνει μέχρι τη Δευτέρα, θα συνέλθει το euro-working group, αλλά και η ομάδα εργασίας των Βρυξελλών.

Στο μαραθώνιο δείπνο 5 ωρών που παρέθεσε η καγκελάριος στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά έθεσε «κόκκινες γραμμές» σχετικά με μέτρα που δεν γίνονται αποδεκτά, σημείο στο οποίο σε πολιτικό επίπεδο φέρεται να έδειξε κατανόηση η γερμανική πλευρά. Ο κ. Τσίπρας ανταπέδωσε την πρόσκληση καλώντας την Άγκελα Μέρκελ να επισκεφθεί την Αθήνα.

Διαφοροποίηση την ίδια ώρα του Πάνου Καμμένου από τον πρωθυπουργό στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων. Υπάρχουν και οικονομικές απαιτήσεις από το κατοχικό δάνειο και την καταστροφή των υποδομών, δήλωσε μιλώντας στο Mega ο υπουργός Άμυνας, με φόντο τη δήλωση Τσίπρα ότι πρόκειται για θέμα "ηθικό". Επανέλαβε ακόμη πως θα ζητήσουμε αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ για τα γερμανικά οπλικά συστήματα.

Συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους της στην ευρωζώνη εντός της εβδομάδας, προκειμένου να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση κεφαλαίων, αναμένει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, σύμφωνα με σημερινές του δηλώσεις που μεταδίδει το Reuters.

Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ. "Βρέθηκαν σημεία σύγκλισης και αποκαταστάθηκε δίαυλος επικοινωνίας", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Αναφορικά με την λίστα διαρθρωτικών μέτρων είπε ότι αυτά θα είναι μη υφεσιακά. Σήμερα ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον Γερμανό ΥπΕξ Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, και την ηγεσία του Ντι Λίνκε και των Πρασίνων, ενώ θα επισκεφθεί και το μνημείο του Ολοκαυτώματος.

«Τσίπρας - Μέρκελ διώχνουν την κρίση... με ένα χαμόγελο», ο σημερινός τίτλος της Bild. "Μπορεί να μην συμφώνησαν Μέρκελ-Τσίπρας, αλλά δεν έχασαν την αγάπη τους", αναφέρει ο ιρλανδικός Τύπος. "Στο 50-50 οι πιθανότητες να συμβεί ένα Grexit -Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μια μάστιγα", δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος.

"Τσάι, συμπάθεια και προσμονή" τιτλοφορείται άρθρο στην ιστοσελίδα iskra.gr που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα. Η Άγκελα Μέρκελ δεν έκανε καμία άλλη χειρονομία και αρκέστηκε να παραπέμψει την επίλυση του ζητήματος της ρευστότητας στη συνεδρίαση του eurogroup, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Keywords
Τυχαία Θέματα