Θεσσαλονίκη: προσυνέδριο ΝΔ

Άρχισαν στη Θεσσαλονίκη οι διαδικασίες του προσυνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ, οι οποίες θα κορυφωθούν στις 11 το πρωί της Κυριακής με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά,
στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς".

Σήμερα και αύριο το πρωί, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις κλιμακίων της ΝΔ με δεκάδες φορείς από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς" θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα "ασφαλής Ελλάδα στο διεθνές γίνεσθαι", με τη συμμετοχή βουλευτών και επιστημόνων.

Στη θεματική συνεδρίαση της Κυριακής, με τίτλο "Ελλάς-Ευρώπη-κόσμος. Ασφάλεια για τον πολίτη - όραμα για το έθνος", θα μιλήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Το προσυνέδριο της Κεντρικής Μακεδονίας είναι η 11η στάση στην πορεία προς το συνέδριο, είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και προσέθεσε: «Στόχος μας σε όλο τον προσυνεδριακό διάλογο είναι να ακούσουμε την τοπική κοινωνία- και την ακούμε σε υπερκομματική βάση. Και ανακαλύπτουμε αυτό που ήδη ξέραμε: Ότι η ιδεολογία της ΝΔ παραμένει στον πυρήνα της αναλλοίωτη, δικαιώνεται ιστορικά και είναι διαχρονικά επίκαιρη. Ο στόχος μας είναι να την επικαιροποιήσουμε και να την εκφράσουμε με σύγχρονους όρους, για να ανοίξουμε τις αγκαλιές μας και για τους νέους ανθρώπους. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι αυτή που θα αποτελέσει τη βάση για τις πολιτικές που θα μας βγάλουν από την κρίση, αλλά και που θα δημιουργήσουν τη νέα Ελλάδα».

Σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν στο κόμμα, η κ. Ασημακοπούλου τόνισε πως υπάρχει μια διαδικασία που αφορά το καταστατικό και στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Θανάσης Μπούρας επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βγάλει μια ώρα αρχύτερα τη χώρα από το Μνημόνιο και από την κρίση.

«Για αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε τις κομματικές υποδομές, ώστε να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα και γι αυτό και το σύνθημα μας είναι: Δημιουργούμε το κόμμα του 2020», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα