Θετκή συνάντηση με Μάρδα

Θετική χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατρoί την συνάντηση αντιπροσωπείας τους πριν απο λίγο με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Συγκεκριμένα ετέθησαν τρία θέματα: Η μη καταβολή οφειλόμενων εφημεριών απο τις αρχές του έτους, οφειλόμενες υπερωρίες για το μη ιατρικό προσωπικό ( νοσηλευτές, διοικητικοί κ.α.) και ενίσχυση στην κρατική επιχορήγηση των νοσοκομείων.

Για τις εφημερίες, ο κ. Μάρδας δεσμεύτηκε οτι θα απελευθερωθεί κονδύλι για την αποπληρωμή των εφημεριών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου στις 23 Μαίου ώστε

μέχρι στις 27 του ιδίου μήνα να πιστωθούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των γιατρών.

Για τις υπερωρίες του μη ιατρικού προσωπικού, ο κ. Μάρδας είπε ότι θα αποδοθούν κανονικά παραπέμποντας σε σχετική τροπολογία που έχει ψηφιστεί ήδη απο το αρμόδιο υπουργείο Υγείας.

Τέλος, όσον αφορά την επιχορήγηση νοσοκομείων, ο αναπληρωτής υπουργός παρέπεμψε το θέμα για συζήτηση μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Αυτή την ώρα οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται στο υπουργείο Υγείας. Κλειστή είναι η οδός Αριστοτέλους, στο ύψος του υπουργείου.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα