Θρίλερ... αναμονής

Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται και η αποψινή βραδιά λόγω της επιμονής των Ευρωπαίων εταίρων στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων με αφορμή τη σχετική αντίδραση επ' αυτού από τον Αντώνη Σαμαρά αλλά και της δυστοκίας που παρατηρείται στην ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και του νέου κυβερνητικού σχήματος. «Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας,
αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση», δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.

Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση Σαμαρά, ο κ. Ρεν επανέλαβε ότι η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος απάντησε: Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια

Νωρίτερα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, μετά τη συνάντησή του με τον Απόστολο Κακλαμάνη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως πρέπει όλα να τελειώσουν σήμερα, διαφορετικά θα ψάχνουμε τα χρήματα σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα