Δεν επιβεβαιώνεται η απελευθέρωση

Το υπουργείοΕξωτερικών δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί απελευθέρωσης του ΜητροπολίτηΧαλεπίου Παύλου. Ηοργάνωση «l'Œuvre d'Orient», ανακοίνωσε πως αφέθηκαν ελεύθεροι το μεσημέρι τηςΤρίτης ο ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο συρορθόδοξοςΜητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί τη Δευτέρα.

Σεανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει: «Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή τουΕλληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του Συρορθόδοξου ΜητροπολίτηΧαλεπίου Γρηγόριου Γιοχάνα Ιμπραχίμ παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τιςεξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες.Τις

τελευταίες ώρες, δημοσιεύονται σεδιεθνή και ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης πληροφορίες, από διάφορες πηγές, ότιαπελευθερώθηκαν οι δύο απαχθέντες Μητροπολίτες. Μέχρι στιγμής οι πληροφορίεςαυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως. Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θαυπάρξει ανακοίνωση».

Εν τω μεταξύ, κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν αργά τη νύχτα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας και το Συρορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, με την οποία καλούν τους απαγωγείς των δύο Ιεραρχών να ενεργήσουν μακριά από φανατισμό ενώ απευθύνουν έκκληση και στη Διεθνή κοινότητα προκειμένου να τερματιστεί η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα