Την 80η ΔΕΘ εγκαινίασε ο Πρ. Παυλόπουλος

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι νοητή κατά τον προορισμό της δίχως την Ελλάδα και η χώρα και ο λαός μας, δεν μπορούν να επιβιώσουν υπό όρους σταθερής Δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, έξω απο την ΕΕ», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκαινιάζοντας απόψε την ογδοηκοστή Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Παυλόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο μεταναστευτικό επισημαίνοντας ότι «η Ελλαδα

δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το ζήτημα εκτός της ΕΕ». «Η εικόνα του νεκρού παιδιού στις ακτές της Αλικαρνασσού ήδη στοιχειώνει τη συνείδηση της Ευρώπης, αλλά η χωρα μας μονο πάνω στη βάση του ευρωπαϊκού Συμφώνου θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την άνευ προηγούμενου έκρηξη των μεταναστευτικών ροών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ευχήθηκε τέλος τα εγκαίνια της επόμενης ΔΕΘ να γίνουν υπό συνθήκες που θα ειναι εμφανές οτι ο τόπος και ο λαός εχουν βρει ξανά τον ασφαλή δρόμο της δημιουργίας και ανάπτυξης.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και τον επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο. Αμέσως μετά, ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε στη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα κάνει αυτό που πρέπει αλλά πως είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής σε σχέση με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Ο κ. Τίμερμανς χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το επίπεδο συνεργασίας με την υπηρεσιακή κυβέρνηση και δεσμεύθηκε οτι από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν οι διοικητικές δομές διαχείρισης των μεταναστών στον Πειραιά θα ξεπαγώσουν τα κονδύλια απο την ΕΕ προς την Ελλάδα.

"Με το που θα δημιουργηθούν και θα λειτουργούν αυτές οι νέες διοικητικές δομές θα μπορέσουμε και εμείς να ξεπαγώσουμε τα ευρωπαϊκά κονδύλια, τα οποία προορίζονται ακριβώς γα να υποστηρίξουν την Ελλάδα στην προσπάθεια διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών", δήλωσε ο κ. Τίμερμανς και πρόσθεσε: "Συμφωνήσαμε με την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί και θα λειτουργούν έως τις 14 Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχουμε και το επόμενο Συμβούλιο στις Βρυξέλλες".

Καταλήγοντας, ο κ. Τίμερμανς, σημείωσε ότι αποτελεί δέσμευση τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον κ. Αβραμόπουλο, "να κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση στην Κω αλλά και στα άλλα ελληνικά νησιά". Μάλιστα, ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Κω διαπίστωσε ότι εκδηλώθηκε ένα ισχυρότατο κύμα αλληλεγγύης από τον λαό του νησιού προς τους πρόσφυγες και υπογράμμισε ότι είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνει τον Ελληνικό λαό υπερήφανο, ωστόσο, ομολόγησε ότι η κατάσταση στην Κω και στην Λέσβο παραμένει δύσκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα