"Το γήπεδο θα γίνει"

Με τη φράση "το γήπεδο θα γίνει" έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης, θέλοντας να καθησυχάσει τον κόσμο της ΑΕΚ, που ανησυχεί για την καθυστέρηση ανοικοδόμησης του.

Ο "Τίγρης" κατά την ομιλία του δάκρυσε, λύγισε, όταν αναφερόταν για τον κόσμο της Ένωσης και το τί πρεσβεύει μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες που εξιστόρησε.

Στο καίριο ερώτημα για το αν η Περιφέρεια δεν δώσει τελικά τα 20 εκ. ευρώ απάντησε:

«Όλος ο προϋπολογισμός

στηρίχθηκε από τα χρήματα που υποσχέθηκε η Περιφέρεια. Αν δε μας τα δώσει η κυρία Δούρου, που δε νομίζω γιατί έχουν εγκριθεί, είναι κωδικοποιημένα, είναι νομότυπα, τότε πάει να πει ότι δεν θέλει να γίνει το γήπεδο. Δεν μπαίνω σε πολιτικά παιχνίδια. Δε μας αφορά.»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εξέφρασε την αδικία που νιώθει από διάφορους παράγοντες και εξέφρασε την απορία του γιατί δεν θέλουν να γίνει «ένα έργο πνοής για τον δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας»

«Εγώ θα αναφερθώ σε κάποια ζητήματα που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα. Που οφείλονται σε παρεξηγήσεις Για ένα έργο που είναι αθλητικό, πολιτισμικό, αναπτυξιακό, όλο αυτό το διάστημα έχουμε διαβάσει τοποθετήσεις από αναρμόδιο. Ο Μελισσανίδης σήμερα είναι αύριο δεν είναι. Η ΑΕΚ θα υπάρχει για πάντα. Για μια ακόμα φορά ΑΕΚ δεν νοείται χωρίς να αποκτήσει το δικό της γήπεδο. Εμείς ξεκινήσαμε πάνω σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος ήταν η επιθυμία να επιστρέψει στην γενέτειρα της. Ο δεύτερος να έχουμε την συναίνεση όλου του πολιτικού κόσμου. Και ο τρίτος να έχουμε πλήρη διαφάνεια με την ίδρυση της «Δικέφαλος 1924» που είναι εταιρεία λαικής βάσης.

Δεν ζητήσαμε κάτι Η ΑΕΚ δεν ζήτησε ποτέ ούτε να της χαριστεί γήπεδο , ούτε να παραχωρηθεί έκταση, ούτε να γίνει διευκόλυνση.

Η ΑΕΚ έχει την δική της έκταση, την πλήρη κυριότητα και απαιτεί να φτιάξει το γηπέδο .Που κακώς γκρεμίστηκε με ευθύνες και της πολιτείας. Ζητάει από την πολιτεία να πράξει το νόμιμα. Να επιστρέψει στο σπίτι της. Πρόκειται για αναπτυξιακό έργο, με δημιουργία μουσείων, μοναδικά δημιουργήματα και όχι μόνο. Δηλώνουμε αποφασισμένοι όσο ποτέ άλλοτε να διεκδικήσουμε την κατασκευή γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια και πουθενά αλλού.

Θα ήθελα να αναφερθώ σε τεράστια υποκρισία που δείχνουν ότι κόπτονται για το άλσος. Σέβομαι ευαισθησίες για το άλσος. Και εγώ το τελευταίο διάστημα επισκέφτηκα πολλές φορές το άλσος.

Πρέπει να σας πω ότι όχι μόνο στενοχωρήθηκα, αλλά τρόμαξα για την εικόνα εγκατάλειψης. Το 1991 κόπηκαν 1200 δέντρα, χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός, χωρίς να αντιδράσει κανείς. Ένα άλσος που έχουν κτιστεί παράνομα κτίρια, όπως του Κενταύρου τα τσιπουράδικα. Ο πάλαι ποτέ ζωολογικός κήπος, που έχει μέσα αδέσποτα σκυλιά. Για αυτό το άλσος ξεσηκώθηκαν και έκαναν επανάσταση για 52 δέντρα. Αν αυτό δεν είναι υποκρισία τότε τι είναι;

Όσον αφορά τον προσωπικό στρατό που λένε κάποιοι απαντώ:Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν λειτούργησε ποτέ έτσι! Πάντα ο κόσμος της ΑΕΚ έχει ανεξαρτησία. Ο κόσμος είδε πολλά να γίνονται. Είδε κλοπές πρωταθλημάτων. Και τώρα βλέπει να γίνεται και κλοπή γηπέδου! Αν κάποιοι αντέδρασαν, αντέδρασαν γιατί νιώθουν την αδικία. Ο κόσμος δεν είναι άβουλα όντα και δεν θα δεχόταν να γίνει οργανωμένος στρατός κανενός! Βλέπουν όμως ότι αλλού είναι στρωμένα με ροδοπέταλα και στην ΑΕΚ πάει να γίνει ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος. Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δημοκρατικοί. Ποτέ δεν θα υπάρχουν φασιστικές αντιλήψεις. Αυτός ο κόσμος το 1999 πήγε στο Βελιγράδι και έστειλε μήνυμα κατά του ΝΑΤΟ!

Τεράστιες μορφές που ήταν μαζί μας τότε, όπως ο κ. Γλέζος. Οι ίδιοι οπαδοί μας ζήτησαν συγγνώμη. Δεν μπορεί όμως να είναι μονόπλευρη η καταδίκη. Πριν γίνουν όλα αυτά είχαν γραφτεί πολλά. Αυτόν τον κόσμο πρέπει να τον σεβαστούν».

Κλείνοντας ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε και στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν:

«Χτίζουμε ένα γήπεδο με επισκεψιμότητα απ' όλα τα μέρη της Ελλάδος, που θα τονίσει την περιοχή. Σε αυτό το κέντρο πολιτισμού προσφέρουμε στο Δήμο, την Αθήνα και τη χώρα μας να δημιουργήσει εκδηλώσεις για πολλά θέματα. Το σημείο προσφυγικού πολιτισμού θα διδάξει ιστορία. Σε μία εποχή που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία θα δημιουργηθούν 1500 - 2000 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών».

Keywords
Τυχαία Θέματα