Το προσφυγικό δοκιμάζει την ΕΕ

Ως το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη χαρακτήρισε το προσφυγικό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό του μήνυμα. Ο κ. Τσίπρας τόνισε οτι δεν δοκιμάζεται μόνο η Ευρώπη αλλά η ανθρωπιά μας, η αποτελεσματικότητα και η ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιράζεται τα βάρη και να λειγουργεί ως Ένωση. Ο κ. Τσίπρας
χαρακτήρισε «ισχυρή γροθιά στο στομάχι της ΕΕ», τις εικόνες με τα νεκρά παιδιά και τους χιλιάδες πρόσφυγες, τονίζοντας ότι έχει αποτύχει πλήρως η πολιτική της καταστολής από την ΕΕ και τώρα, πρόσθεσε , υπάρχει αμηχανία , μπροστά σε ένα παγκόσμιο δράμα που προκάλεσαν κυρίως οι στρατιωτικές επεμβάσεις.

Δεν αρκεί να συμπάσχουμε με τις εικόνες των μικρών παιδιών αλλά να δράσουμε απο κοινού και με αλληλεγγύη , τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολούθησε η κυβέρνηση του στο μεταναστευτικό ζήτημα τονίζοντας ότι πρώτοι, κατανοώντας την ανάγκη προχώρησαν στη δημιουργία ειδικού υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής ενώ η Ελλάδα ζήτησε και πέτυχε την πραγματοποίηση έκτακτης συνόδου κορυφής για το θέμα.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ για την μεταναστευτική της πολιτική και την απουσία δομών και μηχανισμών από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ για «μεγάλη ανευθυνότητα» και ότι επιχείρησε να εκμεταλλευθεί το πρόβλημα και να απευθυνθεί στα πιο ακραία λαϊκά ένστικτα. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο λαϊκισμός και η ψηφοθηρία, έχουν και τα όριά τους. Η ΝΔ μας παρέδωσε το απόλυτο τίποτα, ενώ περιμέναμε τα κύματα των προσφύγων, είπε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας στην κριτική της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί ανοικτών συνόρων, λέγοντας: «Τι αλήθεια ζητάγανε από την κυβέρνηση; να βυθίζουμε με τα πλοία του ελληνικού λιμενικού τις φουσκωτές λέμβους προσφύγων και να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε υγρό τάφο χιλιάδων παιδιών σαν τον Αιλάν;».

Δεν αρκεί η συγκίνηση, πρέπει να δράσουμε από κοινού και με αλληλεγγύη, γιατί κρίνονται ο ανθρωπισμός και οι αξίες της Ευρώπης, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα