Βανδαλισμοί στην Νομική Σχολή

Χάος και μεγάλες καταστροφές μέσα στο κτίριο της Νομικής, μετά την ολιγοήμερη κατάληψη από αντιεξουσιαστές. Η σχολή παραμένει κλειστή, καθώς συνεργεία καθαριότητας της σχολής και του δήμου Αθηναίων δουλεύουν εντατικά από νωρίς το πρωί. Ο γραμματέας της ΟΝΝΕΔ, Αποστόλης Μπακόλας, περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε, λέγοντας μεταξύ άλλων στον Αθήνα 9.84 και τη Φωτεινή Κοκκινάκη ότι δεν δίστασαν ακόμα και να κάψουν βιβλία και θρανία, στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν.



Οι βανδαλισμοί όμως δεν σταματούν εκεί. Συνεργεία του δήμου Αθηναίων εργάζονται και στον πεζόδρομο της Μασσαλίας, όπου οι καταληψίες προκάλεσαν φθορές, βάφοντας το άγαλμα του Κωστή Παλαμά και αποκεφαλίζοντας αυτό της Κυβέλης Ανδριανού.

Θέμα ασφάλειας στην πόλη θέτουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής, μετά τα τελευταία γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Νέα παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη. «Πολλοί προβάλλουν την κρίση ως άλλοθι για ουκ ολίγες παρεκκλίσεις. Ο δήμος Αθηναίων, όπου μπορεί, θα προστρέχει σε βοήθεια και θα αποκαθιστά τις ζημιές που προκαλούνται. Αλλά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η ανοχή στην ανομία. Επί έξι μήνες καθαρίζαμε από κακότεχνο γκράφιτι, κατά κυριολεξία από μουτζούρες, την Αθηνάς, την Ερμού και τη Σταδίου. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η πόλη και οι αστικές υποδομές της, δεν αποτυπώνουν επαρκώς την κρίση στη χώρα, θα μας βρουν αντιμέτωπους», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα