Μονόδρομος η νομοθέτηση για τους πλειστηριασμούς

Την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει μέχρι το τέλος του χρόνου για το καθεστώς προστασίας των πλειστηριασμών, εξέφρασε ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, απαντώντας στο εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές. Τη διαβεβαίωση ότι δεν αλλάζει τίποτα στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και πως στο ζήτημα των πλειστηριασμών θα επικρατήσει

η κοινή λογική, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους.

Επισήμανε παράλληλα οτι η κυβέρνηση μιλά για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και όχι για τους συστηματικά κακοπληρωτές που κρύβονται πίσω απο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε και το θέμα των Αμυντικών Συστημάτων. Η χώρα μας -σημείωσε ο κ.Στουρνάρας-επιμένει στη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης, ενώ υπογράμμισε οτι θα υπάρξει συρρίκνωση του προσωπικού με εθελούσια έξοδο.

«Πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς όπως οι πλειστηριασμοί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνομιλία του με δημοσιογράφος μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Επισήμανε παράλληλα οτι η κυβέρνηση μιλά για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και όχι για τους συστηματικά κακοπληρωτές που κρύβονται πίσω απο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε οτι δεν αλλάζει τίποτα στις θέσεις της κυβέρνησης σε ζητήματα όπως οι ομαδικές απολύσεις και το μέλλον των αμυντικών συστημάτων.

"Εν δεν νομοθετήσουμε έως το τέλος του χρόνου σημαίνει οτι το καθεστώς προστασίας αίρεται άρα πρέπει να νομοθετήσουμε" .Αυτό δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου απαντώντας σε ερώτηση για το εαν η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για το θέμα των πλειστηριασμών σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος καθώς εξετάσθηκε και το θέμα των Αμυντικών Συστημάτων. Η χώρα μας -σημείωσε ο κ.Στουρνάρας-επιμένει στη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης.Σε οτι αφορά το προσωπικό ο υπουργός οικονομικών υπογράμμισε οτι θα υπάρξει συρρίκνωση με εθελούσια έξοδο.

Προηγούμενη είδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα