Βερολίνο: Καμία αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα

Κόβει το Βερολίνο οποιαδήποτε συζήτηση για αναπροσαρμογή του ελληνικού προγράμματος, μετά την αποκάλυψη από το περιοδικό Spiegel του εγγράφου της γερμανικής Kεντρικής Tράπεζας, στο οποίο γίνεται λόγος για ανάγκη επιπλέον δανεισμού προς την Ελλάδα «το αργότερο το 2014». Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου οικονομικών τονίζει ότι μόλις πρόσφατα η τρόικα είχε εξετάσει την πρόοδο της
ελληνικής οικονομίας και είχε αποφανθεί ότι η Ελλάδα εκπληρώνει όλα τα κριτήρια, «γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος συζήτησης για οποιαδήποτε προσαρμογή ή αλλαγή». Συμπληρώνει ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το πρόγραμμα όπως αυτό έχει συμφωνηθεί, ωστόσο υπενθυμίζει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ήδη υποσχεθεί περαιτέρω υποστήριξη προς την Ελλάδα.

Πάντως το ελληνικό χρέος επανέρχεται στη δημόσια συζήτηση λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές. «Σύντομα η Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια», εκτιμά ο διευθυντής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (και πρώην στέλεχος της ΕΚΤ) Μαρσέλ Φράτσερ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Spiegel ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το πρωί σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους υπουργούς που εμπλέκονται στα προαπαιτούμενα της τρόικας κι ενημερώνεται για την πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων κάθε υπουργείου ενόψει της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου. Στην πρώτη γραμμή ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα, καθώς μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες όλα τα υπουργεία θα πρέπει να έχουν δώσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το σύνολο των υπάλληλων, με ονόματα και διευθύνσεις, που θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα