Ξανά Παναθηναϊκός (64-70)

Όπως πέρσι έτσι και φέτος. Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι αιωνίων, για τους προημιτελικούς του κυπέλλου. Οι Πράσινοι με εξαιρετική απόδοση στην τέταρτη περιόδο επικράτησαν του Ολυμπιακού μέσα στο ΣΕΦ με 70-64. Κορυφαίοι σκόρερ για τους νικητές οι Διαμαντίδης (14π) και Φολντέιν (14 π), ενώ σπουδαίος ήταν ο Γιάνκοβιτς (12π).

Το κλειδί

του ματς βέβαια ήταν η άμυνα, όπως μαρτυρά το "μικρό" τελικό σκορ. Η εξαιρετική άμυνα των νικητών στην τελευταία περιόδο. Οι δύο ομάδες άφησαν το παρκέ στη λήξη της τρίτης περιόδου ισόπαλοι 44-44. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ουσιαστικά απο εκεί και έπειτα δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να δει το... καλάθι για έξι ολόκληρα λεπτά.

Ξέφυγε λοιπόν με 44-59 και επί της ουσίας εκεί "καθάρισε" και την πρόκριση. Ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης (19π) ήταν εκείνος που με βολές πέτυχε τους πρώτους πόντους του Ολυμπιακού στην τέταρτη περιόδο 3'37" πριν τη λήξη.

Στον χρόνο που απέμενε οι πρωταθλητές Ελλάδας έκαναν μια πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για... ολική επαναφορά. Μείωσε στους πέντε (60-65) ακριβώς 23 δευτερόλεπτα πριν απο τη λήξη. Δεν πρόλαβε όμως για την... ανατροπή.


Οι Πράσινοι λοιπόν δικαίως πήραν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Και μαζί το δικαίωμα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Με αυτή τη νίκη "έσπασαν" ένα σερί 5-0 που είχε ο Ολυμπιακός απέναντι τους, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στους τελικούς της Α1.
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70

Keywords
Τυχαία Θέματα