Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις στο Παρίσι

Με θέματα του υπουργείου Οικονομικών ξεκινούν στη γαλλική πρωτεύουσα οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής αποστολής με την τρόικα. Οι συναντήσεις θα γίνουν στα γραφεία της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ, ενώ ενώ αύριο οι συνομιλίες θα είναι εφ' όλης της ύλης και για τα πέντε υπουργεία. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για την Αθήνα, την Πέμπτη το βράδυ. Η Αθήνα

θα εκφράσει την επιθυμία της να εγκαταλείψει φέτος τη λιτότητα και να στραφεί σε πολιτικές στήριξης της ανάπτυξης, εκτιμά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, σε δημοσίευμα- άρθρο στην ιστοσελίδα του, για τις συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς ενόψει ΔΕΘ είχε νωρίτερα ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι η φετινή έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα και επισήμανε ότι ο οδικός χάρτης χρηματοδότησης της χώρας, θα έχει ως έναν από τους σταθμούς του, και την έναρξη ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις.

Εξαιρετική χρονιά για τον τουρισμό χαρακτήρισε το 2014 η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, που συμμετείχε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως αυτό αποτυπώνεται τόσο σε αύξηση αφίξεων όσο και σε αύξηση των εσόδων.

Ερωτηθείσα για το πλήγμα που υπέστη η βόρεια Ελλάδα με την κατάσταση με τη Ρωσία, η κ. Κεφαλογιάννη σημείωσε πως φέτος η πολιτική κατάσταση στη Ρωσία και στην Ουκρανία έχει μια πολύ μικρή επιρροή στο συνολικό τουριστικό ρεύμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα