«Υπάρχουν πιο διεφθαρμένοι στην ΕΕ»

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν χώρες πολύ πιο διεφθαρμένες από τη Ρουμανία, χώρες στις οποίες η δικαιοσύνη φοβάται να αγγίξει τους πολιτικούς και τόνισε ότι είναι σημαντικό η χώρα του να εδραιώσει την αξιοπιστία της.

"Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχουν χώρες στην ΕΕ πιο διεφθαρμένες από τη Ρουμανία - και το λέω αυτό αναλαμβάνοντας όλη την ευθύνη και γνωρίζοντας τι λέω. Ωστόσο, η Ρουμανία είναι εκείνη για την οποία λέγεται ότι έχει δικαιοσύνη που φοβάται να αγγίξει σημαντικούς πολιτικούς. Αυτό σημαίνει

ότι το πρόβλημα είναι δικό μας, γιατί θα πρέπει να φαινόμαστε πιο αξιόπιστοι όσον αφορά τις ενέργειές μας και να εξηγούμε ποιοι είμαστε" επεσήμανε ο Ρουμάνος πρόεδρος σε ομιλία του σε Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τη Δημόσια Διπλωματία.

"Τα προβλήματα που σχετίζονται με την εικόνα της χώρας προέρχονται από μας τους ίδιους" είπε, προσθέτοντας ότι "είναι σημαντικό να πείσουμε ο ένας τον άλλον ότι ο καθορισμός κάποιων κανόνων και η εκπλήρωση των δεσμεύσεών μας αποτελούν μέρος του συστήματος που θα βοηθήσει τη χώρα να αποκτήσει αξιοπιστία".

"Πρέπει να βρούμε εκείνα τα στοιχεία που μας διακρίνουν στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο και στην Ευρώπη. Οι Ρουμάνοι μπορούν να είναι υπερήφανοι από τα όσα έχουν, ταλαντούχους ανθρώπους, σχετικά καλά μορφωμένους ανθρώπους, ανθρώπους που είναι σε θέση να κάνουν προσπάθειες, μια όμορφη χώρα, κυβερνήσεις με συνοχή, οι οποίες θέτουν το εθνικό συμφέρον πάνω από το πολιτικό παιχνίδι του ενός ή του άλλου πολιτικού κόμματος. Αυτά είναι πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και που μπορούν να μας κάνουν γνωστούς ως ένα σοβαρό έθνος" είπε ο κ. Μπασέσκου.

Ο πρόεδρος της Ρουμανίας υπογράμμισε ότι δεν είναι μόνον η πολιτική τάξη υπεύθυνη για την οικοδόμηση της εικόνας της χώρας, αλλά κάθε πολίτης, μέσα από τον τρόπο που συμπεριφέρεται στο εξωτερικό και μέσα από τον τρόπο, με τον οποίο αντιλαμβάνεται την τήρηση των νόμων, έχει την ευθύνη και συμβάλλει σε αυτήν την εικόνα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα