Υπόθεση «Ζαχία»

Ξεκίνησε σήμερα στο Ποινικό Δικαστήριο του Παρισιού η δίκη των δύο ποδοσφαιριστών της Εθνικής Γαλλίας Φρανκ Ριμπερί και Καρίμ Μπενζεμά, οι οποίοι βαρύνονται με την κατηγορία της επί πληρωμής συνεύρεσης το 2008 και το 2009 με την ανήλικη Ζαχία Ντεχάρ.

Η δίκη θα διαρκέσει ως τις 26 Ιουνίου και οι δύο διεθνείς βρίσκονται αντιμέτωποι με την ποινή τριετούς φυλάκισης και την καταβολή προστίμου ύψους 45.000 ευρώ.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Μπάγερν

και ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς εκπροσώπους τους για ένα σκάνδαλο το οποίο είχε ξεσπάσει λίγες εβδομάδες πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, πλήττοντας το γόητρο των Γάλλων ποδοσφαιριστών.

Η 21 ετών σήμερα αλγερινής καταγωγής Ζαχία, είναι η μούσα του σχεδιαστή Καρλ Λάνγκερφελντ.

Οι εισαγγελικές αρχές ζήτησαν αρχικώς την απαλλαγή των δύο ποδοσφαιριστών, αλλά δεν δέχθηκαν τον ισχυρισμό των δικηγόρων τους ότι, αγνοούσαν την ηλικία της Ζαχία.

Ο Ριμπερί, το 2009 πλήρωσε τη 16χρονη τότε ιερόδουλη με το ποσό των 700 ευρώ για μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο του Μονάχου, όπου γιόρταζε τα 26α γενέθλιά του.

Ο συνήγορός του, δέχθηκε πως υπήρξε «επαφή», αλλά δήλωσε ότι, ο πελάτης του δεν γνώριζε ούτε την ηλικία της, ούτε ότι ήταν ιερόδουλη, ενώ πρόσθεσε πως της έδωσε 200 ευρώ για να μισθώσει ταξί που θα την οδηγούσε στο αεροδρόμιο για την επιστροφή της στο Παρίσι.

Από την πλευρά του ο Μπενζεμά αρνήθηκε ότι το 2008 είχε πληρώσει 500 ευρώ για τις υπηρεσίες της Ζαχία σε σουΐτα παρισινού ξενοδοχείου.

Η Ζάχια δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο, εκτός κι αν το απαιτήσουν ρητώς οι εισαγγελικές αρχές.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική Huffington Post, το Σάββατο 17 Απριλίου 2010, ο Ριμπερί, έκλεινε ήδη τρία χρόνια στην Μπάγερν Μονάχου όταν η M6 αποκάλυψε πως παίκτες της Εθνικής Γαλλίας εμπλέκονται σε ένα δίκτυο μαστροπείας. Την επομένη η αθλητική εφημερίδα «L' Equipe» έδωσε τα ονόματα δύο παικτών, το ένα εκ των οποίων ήταν αυτό του μέσου Γάλλου αμυντικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα