Ζητεί νέο διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ

Την προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ, το συντομότερο δυνατόν, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος του εκπροσώπου της, Σάιμον Ο' Κόνορ. Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε πως ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών, που πρέπει τώρα να αξιολογήσουν αυτό που συνέβη και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσουν και να προχωρήσουν.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αντουάν Κολομπανί, διέψευσε
για δεύτερη ημέρα ότι «η Κομισιόν είχε οποιαδήποτε επαφή με τη Gazprom» και ότι «άσκησε πιέσεις για να μην λάβει η ρωσική εταιρεία μέρος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ», ξεκαθαρίζοντας ότι «η διαδικασία ιδιωτικοποίησης στην Ελλάδα αποτελεί ευθύνη των ελληνικών αρχών και τη διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ».

Στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε κοινές δηλώσεις με τον πρώην Πρόεδρο του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτήρισε αστειότητες τα σενάρια για νέα μέτρα, μετά το ναυάγιο στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ, και διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προχωρά κανονικά. Από την πλευρά του, ο κ. Γιούνκερ, μιλώντας για το επίμαχο θέμα, τόνισε ότι εάν παρενέβη η Κομισιόν, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα