Norman Atlantic: Απομακρύνθηκαν όλοι οι επιβάτες

Όλοι οι επιβάτες που είχαν απομείνει στο πλοίο «Norman Atlantic» απομακρύνθηκαν από τα συνεργεία διάσωσης μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας…

Για τους τελευταίους ελέγχους, ώστε να ρυμουλκηθεί σε λιμάνι της Ιταλίας, παραμένουν στο πλοίο μέλη του πληρώματος. Η ΑΝΕΚ, πάντως, ως ναυλώτρια εταιρεία είχε ζητήσει να οδηγηθεί το πλοίο στο κοντινότερο λιμάνι, ωστόσο οι ιταλικές αρχές επιμένουν να οδηγηθεί σε ιταλικό λιμάνι.

Έλληνες διασωθέντες

αναμένεται να φτάσουν στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας γύρω στις 19:00. Νωρίτερα σήμερα, ελικόπτερο «Sikorsky» του Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε 9 Έλληνες επιβαίνοντες από το «Norman Atlantic», εκ των οποίων δύο μεταφέρθηκαν σε ελικοφόρο πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι υπόλοιποι επτά μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα. Οι τέσσερις φιλοξενούνται σε ξενοδοχειακές μονάδες και οι υπόλοιποι τρεις έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, το επιβατηγό πλοίο «Cruise Europa», αποδεσμεύθηκε νωρίτερα, ώστε να μεταφέρει 69 άτομα σε Ανκόνα, Πάτρα και Ηγουμενίτσα, με βάση τις λίστες διασωθέντων που καταρτίζουν οι ιταλικές αρχές.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στους πέντε, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μέχρι στιγμής, οι συνθήκες θανάτου τεσσάρων εκ των νεκρών παραμένουν αδιευκρίνιστες, όπως και η ταυτότητα και εθνικότητά τους. Ο πρώτος θάνατος που επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου, επήλθε όταν ένας 67χρονος Έλληνας, στην προσπάθειά του να εγκαταλείψει το πλοίο, τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών.

Για τους τέσσερις νέους θανάτους, είχε μιλήσει σε Ιταλούς δημοσιογράφους στο Μπάρι νωρίτερα Τούρκος διασωθείς: «Είδα μπροστά μου τέσσερις νεκρούς. Τους είδα με τα μάτια μου. Είμαι απολύτως βέβαιος», δήλωση την οποία μετέδωσε και το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΩΘΕΙ


Διαβάστε όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Keywords
Τυχαία Θέματα