O Σίλβιο δείχνει τα δόντια του στο Βερολίνο

Η πτώση της κυβέρνησης Μόντι, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, οδηγεί την Ιταλία σε εκλογές.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιστρέφει για να διεκδικήσει την Πρωθυπουργία, έστω και αν οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα του στην τρίτη θέση αυτή τη στιγμή.

Η αντίδραση, σχεδόν υστερική, του ηγετικού πυρήνα και των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαιώνει το έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει σήμερα την Ευρώπη.

Ο

κ. Μάρτιν Σούλτς, ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτήρισε απειλή για την Ευρώπη την Ιταλία και τον Μπερλουσκόνι ενώ ανάλογες δηλώσεις έκαναν τόσο ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο Όλι Ρεν και πολλοί άλλοι.

Στην πραγματικότητα, όλοι αυτοί, θεωρούν απειλή τις εκλογές και όχι τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Γερμανία αλλά και ο ηγετικός πυρήνας της Ε.Ε θα προτιμούσαν να παραμείνει η κυβέρνηση Μόντι και δεν κάνουν καμία προσπάθεια να το κρύψουν, διολισθαίνοντας συνεχώς σε παρεμβάσεις και δημόσιες τοποθετήσεις που αμφισβητούν το δικαίωμα του Ιταλικού λαού να αποφασίσει και αμφισβητούν την εθνική του κυριαρχία.

Στην πραγματικότητα, φοβούνται το κύμα οργής που μπορεί να σαρώσει όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο και να μετατραπεί σε ένα μη αναστρέψιμο κλίμα εναντίον της Γερμανίας.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε ήδη ένα πρώτο δείγμα γραφής, σήμερα το πρωί, για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές.

Χαρακτήρισε μαριονέτα των Γερμανών τον κ. Μόντι και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κ. Μέρκελ και το Βερολίνο. Επισήμανε ότι η πολιτική που επιβλήθηκε από τους Γερμανούς διαλύει την οικονομία της Ιταλίας και κατηγόρησε τη Γερμανία ότι έχει τεράστια κέρδη από την κρίση.

Οι δηλώσεις του Καβαλιέρε είχαν και άρωμα Ελλάδας, αφού κατηγόρησε τη Γερμανία ότι «με την πολιτική που επέβαλε έφερε την Ελλάδα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου».

Προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ήρθε πιο κοντά στην επιστροφή της Ιταλίας στο εθνικό της νόμισμα, χαρακτηρίζοντας απάτη και εφεύρεση τα σπρεντ.

Αυτό που φοβούνται οι Γερμανοί είναι η κλιμάκωση αυτής της πολεμικής εναντίον τους αλλά και η συνολική αμφισβήτηση της πολιτικής τους από ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Έχουν εικόνα των δημοσκοπήσεων στην Ιταλία που εμφανίζουν την Κεντροαριστερά του Μπερσάνι να προηγείται με 30% περίπου και στη δεύτερη θέση να βρίσκεται στο κόμμα του Πέπε Γκρίλλο που έχει ταχθεί εναντίον του ευρώ και της γερμανικής επικυριαρχίας ενώ στην τρίτη θέση είναι το κόμμα του Μπερλουσκόνι. Φοβούνται μήπως επικρατήσει, ως κυρίαρχο δίλημμα, το αντιγερμανικό κλίμα που θα αποσταθεροποιήσει όχι μόνο την Ιταλία αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Βλέπουν ότι υπάρχει ήδη ένα 40-45% των Ιταλών ψηφοφόρων που έλκεται από την αντιευρωπαϊκή και αντιγερμανική ρητορική και προβληματίζονται έντονα για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιδράσουν.

Ο Μπερλουσκόνι μοιάζει αποφασισμένος για όλα και κυρίως αδίστακτος. Μετρ του λαϊκισμού, θα συνεχίσει τη στρατηγική σύγκρουσης και στοχοποίησης των Γερμανών για τα δεινά του ιταλικού λαού.<

Keywords
Τυχαία Θέματα