Oι «πορφυρογέννητοι εργαζόμενοι» και οι 56 μισθοί εφάπαξ

Βασιλικές υπερωρίες, αστρονομικά εφάπαξ και το περιβόητο «αμετάθετο» συνιστούν κάποια από τα προνόμια που απολαμβάνουν πολλοί από τους 1.270 μόνιμους υπαλλήλους της Βουλής.

Οι διορισμένοι εκτός των διαδικασιών ΑΣΕΠ , αλλά συγγενείς και φίλοι των περισσότερων πολιτικών στελεχών αντέδρασαν με εξαιρετική σφοδρότητα προς κάθε κατεύθυνση, βουλευτές, δημοσιογράφους στο άκουσμα της ρύθμισης που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών εξισώνοντάς τους με τους υπόλοιπους υπαλλήλους

του Δημοσίου, ανοίγοντας έτσι την «πόρτα» στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου Κοινοβουλίου.

Βεβαίως και υπάρχουν υπάλληλοι στη Βουλή που εργάζονται σκληρά είναι όμως πάρα πολλοί κι εκείνοι που είναι «εξαφανισμένοι» ή αλλιώς αποσπασμένοι σε διάφορα κομματικά πόστα, ακόμα και σε εν αποστρατεία πολιτικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Έθνος της Κυριακής το οποίο επιβεβαιώνει το άρθρο του newsbomb.gr για τα βασιλικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής.

Αυτοί λοιπόν που θα μπορούσαν να θεωρηθούν και golden boys του δημοσίου τομέα διεκδικούν τη διασφάλιση πολλών εκ των προνομίων τους παρ΄ότι έχουν ενταχθεί στο στενό δημόσιο τομέα – το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο.

Ποια είναι αυτά για τα οποία θα δώσουν μάχη για να τα διασφαλίσουν:

Πρώτο και καλύτερο το περιβόητο «αμετάθετο», μέχρι τώρα κανείς υπάλληλος της Βουλής δε μπορούσε να μετατεθεί σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου μόνο αν υπήρχε οικειοθελής μετάταξη. Το Μνημόνιο 3 υπαγορεύσει υποχρεωτικές μετατάξεις.

Το «μετέωρο» προνόμιο που αφορά στις υπερωρίες που λαμβάνουν οι υπάλληλοι της Βουλής όπου στους περισσότερους καταβάλλεται το μέγιστο του ποσού.

Οι υπάλληλοι μέχρι τώρα ελάμβαναν 60 ώρες υπερωριών όταν στο υπόλοιπο Δημόσιο οι υπερωρίες δεν ξεπερνούσαν τις 35 ώρες.

Το πιο βασικό ζήτημα αποτελεί το παχυλό και μάλιστα διπλό εφάπαξ που λαμβάνουν όταν αποχωρούν από την υπηρεσία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr εκτός από το εφάπαξ παίρνουν και ένα «ειδικό βοήθημα» από το Ταμείο Αρωγής Υπαλλήλων της Βουλής ( ΤΑΥΒ) που μόνο ευκαταφρόνητο δεν είναι.

Για παράδειγμα με 28 έτη προϋπηρεσίας ένας υπάλληλος της Βουλής θα λάβει βοήθημα 56 μισθούς όταν ένας υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με 35 χρόνια θα λάβει 36.500 ευρώ, όταν το αντίστοιχο εφάπαξ όσων έχουν μπάρμπα στη Κορώνη ξεπερνά τις 300.00 ευρώ!

Διαβάστε επίσης:

Κλητήρες της Βουλής που ζουν σαν βασιλιάδες!

Keywords
Τυχαία Θέματα