Unicef: Παγίδες θανάτου για 160 παιδιά, σχολεία στη Συρία

15:16 6/1/2015 - Πηγή: NewsBomb
Τουλάχιστον 160 παιδιά έχασαν την ζωή τους σε επιθέσεις που στοχοθέτησαν σχολεία το 2014 στη Συρία.

Την ίδια ώρα σχεδόν 1,6 εκατομμύριο παιδιά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα μαθήματά τους εξαιτίας των συγκρούσεων, καταγγέλλει το Ταμείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (Unicef), στη Γενεύη.

«Μεταξύ Ιανουαρίου και Δεκεμβρίου, διαπράχθηκαν τουλάχιστον 68 επιθέσεις εναντίον σχολείων που είχαν ως

αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 160 παιδιά και να τραυματιστούν 343» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου ο εκπρόσωπος τύπου της Unicef Κριστόφ Μπουλιεράκ.

O ίδιος διευκρίνισε ότι ο απολογισμός αυτός «είναι σίγουρα υποτιμημένος» εξαιτίας της ελλιπούς ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το Ταμείο 1,3 έως και 1,6 εκατομμύρια παιδιά από τη Συρία δε μπορούν να πάνε στο σχολείο εξαιτίας της ανασφάλειας που επικρατεί στην χώρα.

«Τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν περιοχές όπου επικρατεί η ειρήνη και η εμπιστοσύνη για τα παιδιά χωρίς να υπάρχει ο φόβος να τραυματιστούν ή να πεθάνουν» υπογραμμίζει η Unicef.

Η οργάνωση επιπλέον εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες περιοχές που τελούν υπό το μερικό ή πλήρη έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, κυρίως στις επαρχίες Ράκα, Ντέιρ Εζόρ και στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

«Περίπου 670.000 παιδιά επηρεάζονται» σε αυτές τις περιοχές καθώς τα σχολεία παραμένουν σε αρκετές περιπτώσεις κλειστά, εξήγησε ο Μπουλιεράκ.

Στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι σε διάστημα σχεδόν 4 ετών, περιλαμβανομένων περισσότερων από 76.000 το 2014, την πλέον αιματηρή χρονιά της διενέξης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Unicef από την πλευρά της εκτιμά ότι περισσότερα από 8 εκατομμύρια παιδιά έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις, περιλαμβανομένων 1, 7 εκατομμυρίων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν καταφύγει σε άλλες χώρες.

Κ. ΤΖ.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα