Αυτό είναι ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο

Το πολυσέλιδο κείμενο του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της Τρόικας, δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα κόμματα.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί επίσημα στη Βουλή προς διαβούλευση την Παρασκευή το μεσημέρι, ενώ η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια την Κυριακή το βράδυ.

Το κείμενο των 191 σελίδων είναι χωρισμένο σε τρεις ενότητες που αφορούν το μίνι φορολογικό, την εργαλειοθήκη

του ΟΟΣΑ και τις τράπεζες.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πολυνομοσχέδιο.

Αντιδράσεις για τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Την αντίθεσή τους με τη διαδικασία του κατεπείγοντος για το πολυνομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή και περιλαμβάνει τις διατάξεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, εξέφρασαν στη Διάσκεψη των Προέδρων τα κόμματα.

Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε λόγο για καθεστώς εκφυλισμού του Κοινοβουλίου και πρότεινε να εξουσιοδοτήσει η Διάσκεψη τον πρόεδρο Ευ. Μεϊμαράκη να διαμαρτυρηθεί στην κυβέρνηση για να αποτραπεί η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στους βουλευτές.

Κατά της διαδικασίας του κατεπείγοντος τάχθηκαν ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ και ο Δημήτρης Αναγνωστάκης από τη ΔΗΜΑΡ.

Την ίδια ώρα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά το γεγονός ότι εκφράζεται αισιοδοξία για την αίσια κατάληξη της κρίσιμης ψηφοφορίας, επικρατεί μεγάλος προβληματισμός καθώς καθημερινά οι «αντάρτες» αυξάνονται, ενώ παράλληλα έρχονται στο φως και ορισμένες διατάξεις για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί οι βουλευτές και ζητούν εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πολυνομοσχέδιο: Αντιδράσεις για τη διαδικασία του κατεπείγοντος

«Λερναία Ύδρα» το πολυνομοσχέδιο για την κυβέρνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα