«Αγάς» των μουσουλμάνων ο Τούρκος πρέσβης

18:59 3/2/2012 - Πηγή: NewsBomb

Προασπιστής όλων των Μουσουλμάνων που βρίσκονται στην Ελλάδα θέλει να γίνει η Τουρκία, μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα.

Το στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας, για να αναδειχθεί ηγέτιδα δύναμη στον αραβικό κόσμο, περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Ο νέος Τούρκος πρεσβευτής, Κερίμ Ουράς, το δηλώνει ξεκάθαρα στο μήνυμα που εξέδωσε, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Μιλώντας

για τη διατήρηση των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων που βρίσκονται στα εδάφη των δύο χωρών, ο Τούρκος πρεσβευτής βρίσκει ευκαιρία να θέσει το θέμα της ανέγερσης μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα υποστηρίζει ότι θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι ο κ. Ουράς δεν αναφέρεται στην τουρκική μειονότητα ή τους Τούρκους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, αλλά στις εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνων που βρίσκονται στη χώρα.

Προφανώς, ο πρέσβης της Τουρκίας μιλά για τους χιλιάδες μουσουλμάνους μετανάστες, νόμιμους ή μη, που έχουν έρθει στην Ελλάδα από τις αραβικές χώρες.

Την ίδια στιγμή το τουρκικό κράτος αφήνει τους Τούρκους δουλεμπόρους να δρουν ανενόχλητοι, παίζοντας στην ουσία το ρόλο προωθητή λαθρομεταναστών.

Το όνειρο των Ερντογάν και Νταβούτογλου για μια αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, με τη μορφή σφαιρών επιρροής στα εδάφη που ήταν πρώην οθωμανικές επαρχίες, προχωρά με σχέδιο και συστηματικά βήματα.

Έτσι προετοιμάζεται το έδαφος για να γίνει δυνατή η χειραγώγηση των μουσουλμανικών πληθυσμών των Βαλκανίων, όποτε το κρίνει απαραίτητο η Άγκυρα.

Πάντως, σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών για τα όσα λέει ο κ. Ουράς στο μήνυμά του δεν υπάρχει.

Το μήνυμα του Τούρκου πρεσβευτή

«...Όπως είναι γνωστό, τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία δεν ανήκουν μόνο στις χώρες στο έδαφος των οποίων βρίσκονται, αλλά αποτελούν κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Με αφορμή αυτήν την αντίληψη, στην Τουρκία δίνεται μεγάλη σημασία στη διάσωση όλων των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών και των μοναστηριών. Κατά τον ίδιο τρόπο, ελπίζουμε ότι και η γειτονική Ελλάδα θα συνεχίσει να πράττει ό,τι περνά από το χέρι της προκειμένου να διασώσει τα Οθωμανικά-Τούρκικα μνημεία που υπάρχουν στην επικράτειά της. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η διάσωση των ιστορικών και πολιτιστικών μνημείων για την ενθάρρυνση της τουριστικής κίνησης ανάμεσα στις δύο χώρες, θα συμβάλει από τη μία στην οικονομία, ενώ από την άλλη στη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ των δύο λαών.

Πιστεύουμε επίσης ότι οι προσδοκίες των Μουσουλμάνων που φτάνουν τις εκατοντάδες χιλιάδες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση τόπου λατρείας και νεκροταφείου θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα».

Keywords
Τυχαία Θέματα