Ανοίκειες υποδείξεις της τρόικας στους εισαγγελείς Πεπόνη – Μουζακίτη!

Στο στόχαστρο της τρόικας οι οικονομικοί εισαγγελείς επειδή δεν ασκούν διώξεις σ’ εκείνους που δεν έχουν να πληρώσουν ΦΠΑ ενώ αφήνουν αιχμές και κατά της κυβέρνησης (που τα κάνει όλα)

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Πρωτοφανή παρέμβαση επιχειρεί η τρόικα στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, αποδεικνύοντας πως η υποχωρητικότητα της κυβέρνησης υποβιβάζει την Ελλάδα

σε κατάσταση μπανανίας! Με την έκθεσή τους οι τροϊκανοί εμπλέκονται στη λειτουργία της δικαστικής εξουσίας και επιχειρούν να νουθετήσουν τους Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.

Όσο η κυβέρνηση δεν χαράσσει «κόκκινες γραμμές» κι όσο θα υπάρχουν υπουργοί που παριστάνουν τις ορντινάντσες της τρόικας, των δανειστών και των διεθνών τοκογλύφων, τόσο θα περιορίζεται η εθνική κυριαρχία. Αυτή τη φορά, η τρόικα προκαλεί με τον χειρότερο τρόπο αφού εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν να ελέγχει αποικία.

Στην έκθεση που συνέταξαν οι τρεις «ειδικοί» της τρόικας επιδίδονται σε υποδείξεις και συστάσεις προς τους Οικονομικούς Εισαγγελείς σαν να αναφέρονται σε υφισταμένους τους ή σε νεαρούς ασκούμενους χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τη λειτουργία των θεσμών και του κράτους. Με απρεπή τρόπο απέναντι στους πεπειραμένους δικαστικούς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη αλλά και με ασέβεια απέναντι στο θεσμό της ελληνικής Δικαιοσύνης η τρόικα κάνεις συστάσεις και διατάζει με την προκλητική ανοχή της κυβέρνησης.

Αυτή τη φορά η τρόικα κατηγορεί τους δύο εισαγγελείς ότι δεν έχουν πράξει τα προβλεπόμενα σχετικώς με τα αδικήματα του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας. Οι υπάλληλοι εκείνων που θέλουν να επιβάλλουν ξενοκίνητη ηγεμονία στην ελληνική κοινωνία αναφέρουν ότι «υπάρχουν ελάχιστες (ή καθόλου) ποινικές διώξεις για αδικήματα ΦΠΑ».

Αιχμές σε Δικαιοσύνη και κυβέρνηση

Οι τρεις υποτελείς των ξένων κέντρων επισημαίνουν επί λέξει: «Πρόσφατα διορίστηκαν δύο εισαγγελείς στο ΣΔΟΕ, όμως δεν μπόρεσαν να παρασχεθούν δεδομένα στην αποστολή σχετικά με καταγγελίες για δίωξη απάτης ΦΠΑ». Με άλλα λόγια, η τρόικα θέλει να δει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και βιοτέχνες να σύρονται σε δικαστήρια και σε κρατητήρια διότι οι ξένοι τοκογλύφοι κερδίζουν εκατομμύρια από τη φτώχεια και την ανέχεια που επιβάλλουν στον ελληνικό λαό, χωρίς την παραμικρή αντίσταση από την τρικομματική κυβέρνηση.

Ο κ. Πώλ Τόμσεν και η παρέα του δεν προσβάλλουν μόνο τους κυρίους Πεπόνη και Μουζακίτη αφού δεν περιορίζονται στους υπαινιγμούς εναντίον τους αλλά εκθέτουν και τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και κυβερνητικά στελέχη. «Περισσότερες ποινικές διώξεις θα δείξουν στους φορολογουμένους ότι η κυβέρνηση παίρνει στα σοβαρά τις απάτες του ΦΠΑ και θα επιβάλλει φορολογική συμμόρφωση», γράφουν.

Η τρόικα αφήνει αιχμή προς την κυβέρνηση πως δεν παίρνει στα σοβαρά θέματα φορολογικής υφής. Μάλλον θα πρέπει να απαντήσουν οι κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας, Χρήστος Σταϊκούρας και Γιώργος Μαυραγάνης για τα φορολογικά. Η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει, επιτέλους, την αληθινή εικόνα εξαθλίωσης που έχουν επιβληθεί με τα Μνημόνια και τα συνεχή μέτρα.

Μετά τις γιορτές τα δύσκολα

Υπάρχει και η σύσταση ότι για την αντιμετώπιση του θέματος, «η φορολογική διοίκηση πρέπει να διαπραγματευτεί με τον Γενικό Εισαγγελέα μια διευθέτηση όπου θα δίνεται μεγαλύτερη προτεραιότητα σε σοβαρές υποθέσεις απάτης». Η τάση της τρόικας να ποινικοποιήσει κάθε δραστηριότητα στη χώρα, να στεγνώσει την αγορά και να επιβάλλει οικονομικές συνθήκες που θα θυμίζουν μετασοβιετική δημοκρατία είναι προφανής. Όπως και η αδυναμία της κυβέρνησης να τηρήσει κόκκινες γραμμές με επιχειρήματα και σοβαρότητα, όπως λ.χ. η κυβέρνηση της Πορτογαλίας.

Η μεσαιωνικής αντίληψης υποταγή του λαού στην ηγεμονία των δανειστών και των τοκογλύφων περιγράφεται πολύ καλά στην έκθεση που συνέταξαν οι «τροϊκανοί» από τις 16 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Οι εντεταλμένοι γραφειοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχυρίζονται ότι ο βαθμός επίτευξης των περισσότερων στόχων του φορολογικού σαφάρι εναντίον των χαμηλών και των μεσαίων εισοδημάτων είναι χαμηλότερος από τα αναμενόμενα επίπεδα.

Για να έχουμε μια εικόνα όσων αναμένεται να δεχθεί η κοινωνία μετά την 1η Ιανουαρίου περιγράφονται αναλυτικά στο σημείο που γίνεται αναφορά στην άμεση λήψη δέκα σημαντικών μέτρων, εκ των οποίων τα πέντε αφορούν στην ολοκλήρωση ελέγχων και στην είσπραξη οφειλών. Όχι μόνο δεν έχουν επιτευχθεί οι στόχοι αλλά διαπιστώνονται μεγάλες αποκλίσεις, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται με ένταση των ελέγχων, των διώξεων και των κατασχέσεων μετά τις γιορτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα