Χαϊκάλης: Βρισκόμαστε σε ομηρία… Αρκετά!

Τις ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΡΤ σχολίασε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης.

«Το ότι υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας και ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση ομηρίας το γνωρίζουμε και το φωνάζουμε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά χθες βιώσαμε τον απροκάλυπτο κυβερνητικό φασισμό αποδεικνύοντας ότι οι «άλλες» εποχές που θύμισε σε όλους μας το κλείσιμο του διακόπτη

των πομπών της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, δεν είναι καθόλου άλλες από αυτές που ζούμε σήμερα», υπογράμμισε ο Παύλος Χαϊκάλης και πρόσθεσε:

«Χθες γίναμε όλοι μάρτυρες πρωτοφανούς επίδειξης κυβερνητικού αυταρχισμού και πολιτικής ανευθυνότητας που αγγίζει τα όρια εθνικής προδοσίας .Με μια απαράδεκτη μονομερή απόφαση αφού ούτε η ίδια η τρικομματική κυβερνητική ηγεσία μεταξύ της δεν μπορεί να συμφωνήσει για ένα τέτοιο αψυχολόγητο ,αντεθνικό και επικίνδυνο μέτρο και καταστρατηγώντας ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα, η Ν.Δ. με εντελώς απροσχημάτιστο τρόπο, έριξε την «βόμβα» της θανάτωσης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η στείρα πολιτική λιτότητας και υποτέλειας που ακολουθούν με πρόσχημα τον δημοσιονομικό εξορθολογισμό ,οδηγεί στην ισοπέδωση και την διάλυση των πάντων.

Πέρα από την καθόλου ευκαταφρόνητη κοινωνική διάσταση που προκύπτει για τους 2656 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, το ζήτημα είναι πολύ βαθύτερο. Είναι πρωτίστως και κυρίως ζήτημα Δημοκρατίας. Με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, χωρίς να τεθεί σε πολιτική και δημόσια διαβούλευση και χωρίς να υπάρξει ούτε ένα στοιχειώδες μίνιμουμ χρονικό περιθώριο, η Ν.Δ. οδηγεί με αυτή της την απόφαση την χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.

Η ΕΡΤ αποτελεί την επίσημη κρατική φωνή. Λόγοι εθνικής ασφάλειας επιβάλλουν την ύπαρξη δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αφού σε όλες τις ακριτικές περιοχές η ΕΡΤ πρέπει να εκπέμπει για εθνικούς και μόνο λόγους. Αποτελεί την φωνή της περιφέρειας, τον συνδετικό κρίκο της Πατρίδας με την Ομογένεια σε όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη, σε όλες τις ηπείρους, όπου υπάρχει Ελληνισμός. Δεν νοείται σύγχρονο κράτος χωρίς κρατική τηλεόραση. Ούτε στην περίπτωση της Αργεντινής δεν τόλμησαν να αγγίξουν την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Εάν οι κυβερνώντες είναι ανίκανοι να νοικοκυρέψουν και να συμμαζέψουν τα ομολογουμένως κακώς κείμενα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που το ίδιο το κράτος διοικεί όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να την κλείσουν ,πώς θέλουν να μας πείσουν ότι είναι ικανοί να κυβερνήσουν την χώρα και ότι ξέρουν πού μας πάνε θυσιάζοντας το παρόν και υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας;

Δεν γνωρίζουν πού έχει γίνει κακοδιαχείριση και ποιά στελέχη υπεραμοίβονται κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα; Και γιατί δεν μπορεί να εξυγιανθεί η ΕΡΤ όντας σε λειτουργία; Το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης που αυτή η απόφαση έρχεται να επιβάλλει είναι επικίνδυνο και γεννά ερωτηματικά. Για όλο αυτό το διάστημα δεν θα υπάρχει επίσημο κρατικό κανάλι ενημέρωσης, θα υπάρξει κενό στο αρχείο και οτιδήποτε συμβαίνει δεν θα καταγράφεται επισήμως. Επιπλέον το αρχειακό υλικό που αποτελεί πολιτιστική κληρονομιά δεν θα είναι προσβάσιμο από τους Έλληνες πολίτες.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι με το κλείσιμο των πομπών σε όλη την επικράτεια και την μη εκπομπή σήματος, η κατάληψη των συχνοτήτων θα είναι εφικτή από οποιονδήποτε, οπουδήποτε. Μπορεί κανείς να αντιληφθεί τους κινδύνους που κάτι τέτοιο ελλοχεύει, ιδιαιτέρως στις πλέον ακριτικές περιοχές με τους γειτονικούς πομπούς (Τουρκία, Αλβανία, Βουλγαρία) σε απόσταση αναπνοής.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ζητάμε τον εξορθολογισμό της ΕΡΤ με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με τέτοιου είδους αυθαίρετες παρεμβάσεις. Αρκετά! Λίγο ήθος κύριοι μεταμοντέρνοι εκσυγχρονιστές που έρχεστε να αναιρέσετε αυτά που πριν λίγους μήνες οι ίδιοι λέγατε. Πού αλήθεια αναφερόταν στο πρόγραμμά σας προεκλογικά ότι σκοπεύετε να κλείσετε την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση;

Ή μήπως και αυτό αποτελεί μνημονιακή δέσμευση από το 2011; Μετατοπίζοντας την συζήτηση μόνο στην κοινωνική διάσταση της απόλυσης των 2656 εργαζομένων με το πρόσχημα της εξυγίανσης προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη από την ουσία του ζητήματος. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι πλέον στην εποχή μας, η Δημοκρατία δεν απειλείται από τα τανκς αλλά από τον έλεγχο των ΜΜΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα