Διαθήκη χιλιάδων ευρώ παραμένει ξεχασμένη στα συρτάρια

Για τις ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας έχουν ακουστεί πολλά, ωστόσο αυτή που θα σας αναφέρουμε παρακάτω ξεπερνά κάθε φαντασία.

Ο Δημήτριος Αντωνόπουλος, διακεκριμένος καθηγητής Μαιευτικής με θητεία 26 ετών στη Β΄Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών το 1998 αφήνοντας πίσω του μία τεράστια κληρονομιά που μέχρι σήμερα παραμένει στα αζήτητα. Ο καταγόμενος από τη Ζαγορά γιατρός, αγαπώντας τον τόπο του και διαβλέποντας τις ανάγκες της Μαγνησίας σε ιατρικό εξοπλισμό,

άφησε όλη του την περιουσία για κοινωφελείς σκοπούς που θα κάλυπταν τις ιατρικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Αντωνόπουλος τόνιζε ρητά πως έπρεπε με τη διαθήκη του να αγοραστεί ασθενοφόρο για το Κ.Υ. Ζαγοράς από το λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, να αγοράζονται ιατρικά μηχανήματα για το Κ.Υ. και το Νοσοκομείο Βόλου μόνο από τους ετήσιους τόκους (!) των χρημάτων που θα μεταφέρονταν από την Ελβετία σε συνάλλαγμα στην Εθνική Τράπεζα, καθώς και να συντηρείται η βιβλιοθήκη Ζαγοράς.

Η μυστική ιδιόγραφη διαθήκη συντάχθηκε τον Αύγουστο του 1996 και αφορούσε την τύχη ενός τραπεζικού λογαριασμού 50.000 ελβετικών φράγκων (το 1996) στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος και ενός αγνώστου ύψους καταθετικού λογαριασμού σε Ελβετική τράπεζα - φήμες θέλουν το ύψος του σε 500.000 ευρώ.

Η διαθήκη ανασύρθηκε από το φάκελο του δύο μήνες μετά το θάνατο του και δημοσιεύθηκε με δικαστική απόφαση. Παρ' όλα αυτά, η εξωπραγματική αδράνεια των αρχών δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως αιτία της μέχρι σήμερα μη αξιοποίησης των χρημάτων, προβάλλεται η μη έκδοση κληρονομητηρίου, μία διαδικασία δηλαδή που ακολουθείται πριν προχωρήσει η εκκαθάριση του κληροδοτήματος. Οι μέχρι σήμερα κλήσεις από τις υπηρεσίες Υγείας του νομού Μαγνησίας για λύση του ζητήματος που θα έδινε λύση σε προβλήματα χιλιάδων ασθενών της περιοχής έχουν πέσει στο κενό, ενώ η εντολή για ανάθεση διαχειριστικού ελέγχου που δόθηκε το 2005 από Οικονομικό Επιθεωρητή, δε βρήκε κανένα αντίκρισμα.

Ύστερα από 17 χρόνια, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει συμβεί και το κληροδότημα παραμένει ξεχασμένο στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών, αφήνοντας κενό γράμμα τη διαθήκη του γνωστού γιατρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα