Διπλάσιος ο πληθυσμός της Αυστραλίας το 2050

Με τους σημερινούς ρυθμούς μετανάστευσης ο πληθυσμός της Αυστραλίας, που είναι 22 εκατομμύρια κάτοικοι σχεδόν θα διπλασιαστεί και θα φτάσει τα 40 εκατομμύρια το 2050.

Και αυτό παρά το γεγονός πως η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, έχει δηλώσει ότι είναι εναντίον της μεγάλης αύξησης του αυστραλιανού πληθυσμού μέσω της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, πέρσι, ο αυστραλιανός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 228 χιλιάδες μόνο μέσω της μετανάστευσης

και οι ειδικοί εκτιμούν πως αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα φτάσει στα 40 εκατομμύρια.
Στον αριθμό αυτό δεν υπολογίζονται οι "προσωρινοί μετανάστες".

Στο μεταξύ οι Αυστραλοί εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν την εγχώρια αγορά πριν φέρουν άτομα με την εργατική βίζα 457, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων οι εργοδότες προσελκύουν αλλοδαπούς εργαζόμενους με το επιχείρημα ότι αυτοί θα καταφέρουν τελικά να μείνουν μόνιμα στην Αυστραλία.

Το γεγονός ότι οι εργοδότες δεν είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν την εγχώρια αγορά εργασίας πριν εισάγουν αλλοδαπό προσωπικό με την εργατική βίζα 457 επιβεβαίωσε ο υπουργός μετανάστευσης κ. Μπρένταν Ο'Κόνορ, προσθέτοντας ότι το καθεστώς αυτό δεν μπορεί να αλλάξει καθώς αποτελεί δέσμευση της χώρας σύμφωνη με τις διεθνείς εμπορικές υποχρεώσεις της Αυστραλίας.

Η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των αλλοδαπών εργαζομένων που εργάζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα με την εργατική βίζα 457 και οι διαμαρτυρίες εκ μέρους συνδικάτων ότι οι εργοδότες χρησιμοποιούν το σύστημα προκειμένου να προσλαμβάνουν φθηνότερο εργατικό δυναμικό, έχει ξεσηκώσει σωρεία αντιδράσεων στην χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο στην Βικτώρια, που δεν είναι η Πολιτεία της εξορυκτικής βιομηχανίας όπως η Δυτική Αυστραλία, κατά τους πρώτους 8 μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους έχουν εισαχθεί 10.000 εργαζόμενοι που απέκτησαν το δικαίωμα εργασίας μέσω της βίζας 457.

Την ίδια στιγμή, στέλεχος μεγάλου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αναφέρει ότι πολλοί εργοδότες για να πείσουν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους να έρθουν, τούς λένε ότι αν δεχθούν να έρθουν θα καταφέρουν να μείνουν και μόνιμα τελικά.

Το συγκεκριμένο στέλεχος αναφέρει επίσης ότι, σε κάποιες περιπτώσεις οι αλλοδαποί πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε εργοδότες προκειμένου αυτοί να γίνουν εγγυητές για να τους χορηγηθεί τελικά η εργατική βίζα. Σε πολλές περιπτώσεις ο εισαγόμενος εργάτης δεν εργάζεται καν για τον εργοδότη που εγγυήθηκε την είσοδό του στη χώρα.

Την εκμετάλλευση του συστήματος τόσο από αλλοδαπούς όσο και από εργοδότες, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται τα συνδικάτα, προσπαθεί να σταματήσει η κυβέρνηση θεσπίζοντας ένα ειδικό τεστ για τους εργοδότες προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα της απόφασής τους να εισάγουν αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Παράλληλα η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει την δικαιοδοσία στο υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου αυτό να ελέγχει αν οι αλλοδαποί εργαζόμενοι της χώρας πληρώνονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διπλάσιος, Αυστραλίας, 2050,diplasios, afstralias, 2050