Ελεύθερη η σύζυγος του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ

Ελεύθερη αφέθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, στις 9:00 χθες το βράδυ, η συλληφθείσα στο αεροδρόμιο Λάρνακας 48χρονη Ελένα, σύζυγός του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ο οποίος υπήρξε μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και πρόσφατα αγόρασε το Σκορπιό της οικογένειας Ωνάση.

Όπως αναφέρθηκε

σήμερα το πρωί από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στις 13:50, γυναίκα από τη Ρωσία, βάσει εκκρεμούντος εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση.

Η συλληφθείσα ανακρίθηκε από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στη Λεμεσό, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον της και αφέθηκε ελεύθερη γύρω στις 9:00 το βράδυ.

Από την Αστυνομία δεν δίδονται άλλες λεπτομέρειες για την υπόθεση, ωστόσο ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία και άλλα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την υπόθεση, αναφέροντας ότι η σύλληψή της Ελένα έγινε για κλοπή σπάνιου αντικειμένου μεγάλης αξίας, το οποίο ανήκει στο Domus Trust, που διασφαλίζει την περιουσία των θυγατέρων του ζεύγους Ριμπολόβλεφ, της Κάτιας και της Άννας.

Το αντικείμενο αυτό προσδιορίζεται ως πολύτιμο διαμάντι, με εκτιμώμενη αξία πέραν των 13,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ορισμένοι ανεβάζουν την αξία του στο διπλάσιο και παραπάνω.

Για την Ελένα αναφέρεται, επίσης, σε ιστοσελίδες ότι ήταν περίπου 20 ετών όταν παντρεύτηκε τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, την Κάτια και την Αννα. Το 2008 η Ελενα Ριμπολόβλεβα κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, διεκδικώντας από τον Ντμίτρι τη μισή του περιουσία, δηλαδή περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που οδήγησε σε μια σκληρή και μακρά δικαστική διαμάχη.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ περιλαμβάνεται από το περιοδικό Φορμπς στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Το 2009, η Ελένα έγραψε επιστολή στον Εισαγγελέα της Γενεύης, όπου κατοικούσε από το 1995, αναφέροντας πως, αν κάτι της συμβεί, ύποπτος θα πρέπει να θεωρηθεί ο σύζυγός της.

Η Ελένα κατέθεσε, επίσης, μήνυση για την αγορά του Σκορπιού, ενώ για περισσότερα από πέντε έτη και οι δύο καταθέτουν αγωγές και μηνύσεις ο ένας εναντίον του άλλου σε επτά τουλάχιστον χώρες.

πηγή: Φιλελεύθερος

Keywords
Τυχαία Θέματα