Ένας αφρός θα μας σώζει από την ακατάσχετη αιμορραγία

Μια πρωτοποριακή ιδέα νεαρών μηχανικών, ιατρικών προϊόντων, του τμήματος Βιοϊατρικής Μηχανικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Johns Hopkins των ΗΠΑ αναμένεται να…

Πρόκειται για μία φόρμουλα που δημιουργήθηκε με γνώμονα τις ανάγκες άμεσης περίθαλψης των τραυματισμένων στρατιωτών στο πεδίο της μάχης.

Έχει τη δυνατότητα να επουλώνει και να αποστειρώνει προσωρινά βαθιές πληγές.

Μέχρι σήμερα, χωρίς

άμεση φροντίδα, ένας βαριά τραυματισμένος διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να πεθάνει από αιμορραγία, μέχρι να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Και αυτό γιατί οι επίδεσμοι και οι αιμοστατικές γάζες που διαθέτουν τα περισσότερα ασθενοφόρα για την άμεση περίθαλψη των τραυματιών συχνά δεν μπορούν να σταματήσουν τη μεγάλη απώλεια αίματος από ένα βαθύ τραύμα.

Το νέο, ενέσιμο «σύστημα» αφρού έχει σχεδιαστεί για να σταματάει μέσα σε δευτερόλεπτα την ακατάσχετη αιμορραγία από κάθε είδους ανοιχτή πληγή στο δέρμα.

Η φόρμουλα βασίζεται σε δύο υγρές χημικές ουσίες που, όταν αναμειγνύονται, γεμίζουν το τραύμα, σκληραίνουν και εφαρμόζουν πίεση προς τα τοιχώματα της κοιλότητας, σταματώντας άμεσα την αιμορραγία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους μηχανικούς του Johns Hopkins, η πρωτοποριακή φόρμουλα μπορεί να διατηρηθεί σε θερμοκρασίες μέχρι και 38°C.

Πηγή: onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα