Επέμβαση της αστυνομίας με χημικά στην κατάληψη των σχολικών φυλάκων

Επέμβαση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί στον υπό κατάληψη προαύλιο χώρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου είχαν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα σχολικοί φύλακες.

Η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τους σχολικούς φύλακες να παραμένουν έξω από το υπουργείο και τη Βασιλίσσης Σοφίας να παραμένει κλειστή.

Δύο σχολικοί φύλακες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μετά τη ρίψη δακρυγόνων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για το

μέτρο της διαθεσιμότητας και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Απεργιακό κύμα κατά της διαθεσιμότητας

Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει από σήμερα η χώρα, με τους καθηγητές να ανοίγουν το χορό των κινητοποιήσεων κατά της διαθεσιμότητας.

Στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης μπαίνουν 91.000 δημοτικοί υπάλληλοι με στόχο τη διαθεσιμότητα - Αναλυτικά το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Το υπουργείο Εσωτερικών επισπεύδει τις διαδικασίες για να προχωρήσει η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη γίνει μία πρώτη αξιολόγηση στους δήμους ενώ η "μελέτη" του υπουργείου Εσωτερικών στην οποία συνυπολογίζονται ο αριθμός των υπαλλήλων, ο αριθμός των κατοίκων, και τα οικονομικά στοιχεία όπως έσοδα-έξοδα, ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, υπερχρεωμένοι ΟΤΑ, βρίσκεται στην τελικά φάση.

Η διαθεσιμότητα θα οδηγήσει σε μετατάξεις και όχι απολύσεις λέει η κυβέρνηση.

Έτσι επιδιώκεται να προκύψει ο αριθμός θέσεων που πρέπει να μειωθούν στους ΟΤΑ ώστε στη συνέχεια να δοθούν λίστες υπαλλήλων από τους δήμους για ένταξη στη διαθεσιμότητα με την υπόσχεση ότι αυτή θα οδηγλησει σε μετατάξεις καιόχι απολύσεις.

Κι ενώ άλλες λίστες διαθεσιμότητας είναι έτοιμες κι άλλες ετοιμάζονται, η χώρα θα παραλύσει αυτήν την εβδομάδα, αφού η διαθεσιμότητα φέρνει "κύμα" απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το απεργιακό πρόγραμμα

Την αρχή κάνουν σήμερα Δευτέρα -με πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες- οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη περισσότερων από 600 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες επίσης από τη Δευτέρα. 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί Δευτέρα και Τρίτη.

Η ΑΔΕΔΥ εξήγγειλε παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα, από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι.

Από την Τρίτη έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου πραγματοποιούν απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού.

Τετάρτη και Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία. Την Τετάρτη, μάλιστα, θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.30 π.μ. Στην απεργία θα συμμετέχουν και οι δάσκαλοι.

Την Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου συγκαλείται το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ προκειμένου να αποφασίσει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Απεργιακό κύμα κατά της διαθεσιμότητας

Σε απεργιακό «κλοιό» η χώρα από τη Δευτέρα

Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Βίντεο: Για «τσουνάμι» απεργιών από Δευτέρα προειδοποιεί η ΟΛΜΕ

Κατάληψη σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Εσωτερικών

Keywords
Τυχαία Θέματα