Φέτος δεν έχει διακοπές καρδιά μου...

12:02 5/8/2013 - Πηγή: NewsBomb

Μπήκε ο Αύγουστος και η Αθήνα δεν μοιάζει σε τίποτα με άλλες χρονιές...


Κάποτε, τέτοιες μέρες η πρωτεύουσα έμοιαζε με έρημο τοπίο… Εργένηδες, οικογενειάρχες, νέοι, γέροι και παιδιά, ετοίμαζαν βαλίτσες και έφευγαν για διακοπές.
Οι δρόμοι ήταν άδειοι και όσοι είχαν μείνει πίσω –από επιλογή κι όχι γιατί κάποιος τους το επέβαλε- έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση που θα μπορούσαν πλέον να απολαύσουν την Αθήνα άδεια.

Φέτος όμως;
Φέτος,

η κατάσταση έχει αλλάξει κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Υπάρχει ακόμη κίνηση στους δρόμους, κόσμος κυκλοφορεί κανονικά μέρα νύχτα και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε εξοχή, επαρχία και νησιά έχουν ελεύθερα δωμάτια.
Σας φαίνεται απίστευτο; Κι όμως! Πλησιάζει δεκαπενταύγουστος, αλλά ακόμη κι αν το αποφασίσεις τελευταία στιγμή μπορείς άνετα να βρεις κατάλυμα για τις καλοκαιρινές σου διακοπές και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή. Αυτό τα λέει όλα από μόνο του.

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα σπιτικά, αφαιρεί το δικαίωμα για ξεκούραση και διακοπές.
Όσοι έχουν εξοχικά ή κατάγονται από χωριά, μάλλον είναι οι πιο τυχεροί της όλης υπόθεσης. Κάπως τα κουτσοβολεύουν και καταφέρνουν να περάσουν λίγες μέρες στην εξοχή. Λίγες όμως ακόμη κι αν η άδειά τους από την δουλειά είναι 25 μέρες…
Όμως ακόμη κι αυτό δείχνει αδύνατο να μπορεί να συμβεί σε κάποιες των περιπτώσεων.
Βλέπετε, για κάποιες οικογένειες, ακόμη και η βενζίνη είναι ένα έξοδο στο οποίο δεν μπορούν να ανταποκριθούν όση οικονομία κι αν κάνουν.
Κι απ’ την άλλη τι να κάνεις αν δεν ήσουν από τους τυχερούς που κληρονόμησαν ένα σπιτάκι από τη γιαγιά στο χωριό; Να κάτσεις καλοκαιριάτικα μόνος κι έρημος στο διαμέρισμα ή να υποχρεωθείς σε φιλοξενίες φίλων; Τραγικές και οι ίδιες υποθέσεις.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο, να δουλεύουμε σαν σκυλιά όλο τον χρόνο για να είμαστε εντάξει στη δουλειά μας, στον προϊστάμενό μας, στις υποχρεώσεις μας, στους λογαριασμούς μας και να έρχεται ο Αύγουστος, ένας μήνας συνδεδεμένος με την σωματική ξεκούραση και τις διακοπές- και να μένουμε εδώ.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι διακοπές για την ψυχική ηρεμία και ισορροπία του ανθρώπου;
Υπάρχουν έρευνες που έχουν αποδείξει ότι οι άνθρωποι που δεν ξεκουράζονται και δεν πάνε διακοπές έστω και για λίγες μέρες το χρόνο, κινδυνεύουν από χρόνια νοσήματα, στρες, κατάθλιψη και πολλά ακόμη που δεν τα γράφω για να μη μας πάρει από κάτω.

Αφήστε δε που οι άνθρωποι που δεν ξεκουράζονται ψυχικά και σωματικά, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά, ούτε να αποδώσουν την επόμενη χρονιά στη δουλειά τους. Κοινώς, χαμένοι βγαίνουν και οι φτωχοί υπάλληλοι, τα πλούσια αφεντικά και φυσικά το κράτος που μας έφερε σε αυτό το σημείο. Αλυσιδωτές καταστάσεις. Πάρτ’ αυγό και κούρευτο…

Τέλος πάντων, το θέμα είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας, ειδικά όσοι έχουμε παιδιά. Δε μας φταίνε σε τίποτα τα παιδιά να ξεσπούμε τα νεύρα μας πάνω τους. Σκεφτείτε πόσο επώδυνο είναι και γι’ αυτά να μην πάνε διακοπές πριν την καινούρια σχολική χρονιά.
Το θέμα λοιπόν είναι να μη μας πάρει από κάτω. Σε τελική ανάλυση η Αθήνα είναι πολύ όμορφη τον Αύγουστο. Θερινός κινηματογράφος, βραδινή βόλτα στο κέντρο, στα σοκάκια, στην Πλάκα, στην Ακρόπολη… Παγωτό της μηχανής, παιδικές χαρές, κοντινές παραλίες, ταινίες και όμορφα βιβλία που μπορούν να μας ταξιδέψουν νοερά σε άλλους τόπους λατρεμένους. Κάτι είναι κι αυτό…

Μη χάνετε το κουράγιο σας. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα. Όλοι γύρω μας έχουν προβλήματα. Αλλοι μεγάλα κι άλλοι μικρά. Θα έρθουν και καλύτερες μέρες… Υπομονή…

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!
Επίσης μπορείτε να με βρείτε στο φυσικό μου περιβάλλον!

Keywords
Τυχαία Θέματα