Γιατί τα ξανα-τσούγκρισαν Αντώνης-Ντόρα

10:07 8/4/2012 - Πηγή: NewsBomb

Τι και αν το «γαλάζιο» γινάτι, βγάζει πράγματι μάτι, Αντώνης Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη, φαίνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες έβαλαν για λίγο στην άκρη τα… προσωπικά και «ξανασκέφτηκαν», τα κέρδη και τις ζημίες μιας πιθανής συνεργασίας.

Τα χαμηλά δημοσκοπικά δεδομένα του κόμματος της Χανιώτισσας πολιτικού, που δείχνει να κινδυνεύει να μείνει εκτός Βουλής

αλλά και η επιθυμία Σαμαρά να πετύχει μια αληθινή «πανστρατιά», καθώς η κεντροδεξιά είναι σήμερα πιο πολυδιασπασμένη παρά ποτέ, έκαναν πολλούς να ξανασκεφτούν το… κοινό καλό.

Η επίσημη… κρούση!

«Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία της παράταξης και βοηθήσουν σε αυτό. Κι αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν, κι αυτό είναι σημαντική βοήθεια…» είπε, ακριβώς μια εβδομάδα πριν, ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω Κυριακάτικου εντύπου, αφήνοντας όλους να καταλάβουν, πως το προσκλητήριο αφορούσε, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, ακόμη και την κυρία Μπακογιάννη.

Η ανταπάντηση ήταν άμεση από την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. που μη μπορώντας να βγάλει ποτέ από το μυαλό της την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, επικαλέστηκε μέχρι και τον τότε στενό πολιτικό φίλο του κ. Σαμαρά, Συμπιλίδη. «Το κάλεσμα δεν με αφορά, δεν τραυμάτισα εγώ την παράταξη, αλλά διεγράφην γιατί υπήρξα πρωτοπόρος σε μία πολιτική. Ο κ. Σαμαράς προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», η πλήρης αποστροφή Μπακογιάννη που ερμηνεύτηκε από κάποιους ως άρνηση μιας πρόσκλησης που δεν έγινε ποτέ και από άλλους, ως το ναυάγιο μιας δύσκολης επαναπροσέγγισης.

Η αλήθεια μιας επαφής που… έγινε!

Μπορεί στη Συγγρού να λένε συχνά πως η Ντόρα Μπακογιάννη, «δεν είναι πολιτικό πρόσωπο», επιχειρώντας να αποδυναμώσουν την παρουσία της. Μπορεί η ίδια η Ψηλή, να σκέφτεται συχνά πως τον Σαμαρά, δεν μπορεί να τον εμπιστευθεί. Μπορεί ακόμη, η προσωπική βεντέτα των δυο πολιτικών να κρατά πράγματι χρόνια, καλά πληροφορημένες πηγές, του newsbomb, επιμένουν πάντως πως επαφή των δυο μερών υπήρξε και μάλιστα… σε επίπεδο κορυφής!

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η κρούση επιστροφής στο μαντρί δεν έγινε από τους δεκάδες διαύλους επικοινωνίας, που ακόμη υπάρχουν μεταξύ ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά αντιθέτως, οι «λεπτές διαπραγματεύσεις», έγιναν απευθείας μεταξύ των «2 αιωνίων».

Τι έγινε όμως και το φλερτ, δεν κατέληξε σε γάμο; Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -που επισήμως δεν πρόκειται να παραδεχτούν ποτέ, κανένα από τα δυο στρατόπεδα- η πλευρά Μπακογιάννη θα έδειχνε διάθεση δημιουργίας κοινού μετώπου απέναντι σε «κινδύνους» όπως ο Καμμένος και η Αριστερά, εφόσον της προσφέρονταν μια αξιοπρεπής επιστροφή, κάτι που μεταφράζεται, σε πρώτο χρόνο, ως η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος και σε δεύτερο χρόνο, ως ένα δυνατό χαρτοφυλάκιο, στην επόμενη κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κάθε άλλο παρά τέτοια διάθ

Keywords
Τυχαία Θέματα