ΗΠΑ: Προτιμούν τον Κέβιν Σπέισι από τον Ομπάμα

Είτε πρόκειται για τον αμερικανό πρόεδρο Τζοσάια Μπάρτλετ, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Μάρτιν Σιν στη σειρά Δυτική Πτέρυγα, είτε…

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αυτό τον μήνα διαπίστωσε ότι το 54% των Αμερικανών έχει αρνητική άποψη για τον Ομπάμα, ενώ θετική έχει το 46%.

Ο πρόεδρος που υποδύεται ο Μάρτιν Σιν στην Δυτική Πτέρυγαn -αγαπημένη σειρά των Δημοκρατικών, περιλαμβανομένων εργαζομένων στον Λευκό Οίκο- προτιμάται ως χαρακτήρας από το 82% των τηλεθεατών του NBC.

Ακόμη

κι οι "κακοί" τηλεοπτικοί πρόεδροι είναι δημοφιλέστεροι από τον Ομπάμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 60% των τηλεθεατών της σειράς Scandal του ABC έχουν θετική άποψη για τον ερωτύλο πρόεδρο Φιτζέραλντ Φιτζ Γκραντ, που υποδύεται ο Τόνι Γκόλντγουιν, ενώ και ο δολοπλόκος Φρανκ Άντεργουντ του Κέβιν Σπέισι ξεπερνάει σε δημοτικότητα τον Ομπάμα.

Στη σειρά House of Cards, ο Άντεργουντ σκοτώνει έναν βουλευτή και σπρώχνει έναν δημοσιογράφο στις γραμμές του τρένου. Κι όμως, το 57% των τηλεθεατών του δικτύου Netflix που μεταδίδει το πολιτικό θρίλερ έχει θετική άποψη για αυτόν τον τηλεοπτικό πρόεδρο.
Ακόμη και στον ίδιο τον Ομπάμα αρέσει ο Άντεργουντ. "Αυτός ο τύπος κάνει πολλά πράγματα. Μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο ανελέητα αποτελεσματικά", είχε σχολιάσει ο Ομπάμα σε μία φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 2013.

Μοναδική ίσως παρηγοριά για τον Ομπάμα από τη διαδικτυακή δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε την περίοδο 5-9 Μαρτίου: είναι δημοφιλέστερος στους Αμερικανούς απ' ό,τι ο ...ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα, το 76% των Αμερικανών έχουν αρνητική γνώμη για τον Πούτιν, ενώ θετική έχουν το 24%.

Keywords
Τυχαία Θέματα