Καμίνης: Η Αθήνα γνωρίζει φαινόμενα ερήμωσης και γκετοποίησης

Την εκτίμηση ότι «oνομαστά ξενοδοχεία της Αθήνας πιθανόν να κλείσουν» μέσα στον επόμενο χρόνο, έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, αναφερόμενος στη δεινή θέση του τουρισμού της πρωτεύουσας από την υποβάθμιση του κέντρου και τα επεισόδια.

Μιλώντας στο 22ο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η κρίση έχει κάνει την Αθήνα φθηνότερη,

«αλλά η απωθητική εικόνα έχει αντίθετο αποτέλεσμα», υπογραμμίζοντας ότι η πόλη «γνωρίζει φαινόμενα ερήμωσης και γκετοποίησης».

«Οδηγούμαστε σ' έναν αφελληνισμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Τσακίρης, στην παρέμβασή του, σημειώνοντας ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ξενοδοχείων που διατίθενται προς πώληση. Πρόσθεσε επίσης ότι για πρώτη φορά «καταγράφεται μείωση του δυναμικού κατά 100 ξενοδοχεία», μέσα στο 2011.

Η τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ζήτησε την επανασύσταση του υπουργείου Τουρισμού, τονίζοντας ότι ο τομέας πρέπει να έχει «αυτόνομη θεσμική εκπροσώπηση». Παράλληλα υπογράμμισε ότι «χρειάζεται στρατηγικός σχεδιασμός» για τον τουρισμό, με «συνολικό rebranding» και πρότεινε να εξεταστεί η μείωση του ΦΠΑ στο συνολικό τουριστικό πακέτο.

Στην κάμψη του εσωτερικού τουρισμού κατά 20% στάθηκε ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γ. Δρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο τομέας του τουρισμού στη χώρα απαιτεί τον συντονισμό δέκα υπουργείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα