Κραυγή απελπισίας της μητέρας του μικρού Μπεν: «Το παιδί μου βρίσκεται στη Βέροια»

Σχεδόν 24 χρόνια έχουν περάσει από την εξαφάνιση του μικρού Μπεν από το νησί της Κω, το καλοκαίρι του 1991…

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mirror, η κ. Νίντχαμ απευθύνει έκκληση στους Έλληνες αστυνομικούς να συνεχίσουν τις έρευνές τους στην πόλη της Βέροιας, χρησιμοποιώντας μέρος

από το κεφάλαιο που έχει συγκεντρώσει από δωρεές.

Πληροφορίες που έχει η κ. Νίντχαμ, από ιδιωτικούς ντεντέκτιβ αναφέρουν πως στην «παράξενη μικρή πόλη» της Βέροιας στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί οκτώ μάρτυρες που δήλωσαν ότι είδαν τον μικρό Μπεν και είναι ένας από τους λόγους που η Νίντχαμ κάνει έκκληση στην ΕΛ.ΑΣ. νβα πραγματοποιήσει νέες έρευνες.

«Προσεύχομαι να με άκουσαν (σ.σ.: οι Έλληνες αστυνομικοί) και να ακολουθήσουν αυτά τα στοιχεία», δηλώνει η μητέρα του Μπεν στη βρετανική εφημερίδα και εμφανίζεται πεπεισμένη πως έχει βρεθεί το κλειδί της εξαφάνισης του γιου της.

Βρετανός ακόλουθος: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν είχε λάβει από την αρχή σοβαρά τις καταγγελίες μας

Στην εφημερίδα μίλησε και πρώην διπλωματικός ακόλουθος της Βρετανίας στην Ελλάδα, ο οποίος δηλώνει πεπεισμένος πως ο μικρός Μπεν είχε πέσει θύμα απαγωγής τον Αύγουστο του 1991 και συνεχίζει καταγγέλλοντας πως η ελληνική αστυνομία δεν είχε λάβει εξ αρχής σοβαρά τις υποψίες της οικογένειας αλλά και των Βρετανών διπλωματών για απαγωγή.

«Ψάξαμε παντού στον κόσμο, αλλά πάντα οι έρευνες γυρίζουν σε αυτό το παράξενο μικρό χωριό. Είμαι σίγουρη ότι το κλειδί για να βρεθεί ο γιος μου το έχει αυτή η οικογένεια. Πιστεύω κατά 99% πως ο Μπεν ήταν εκεί μεταξύ 1994 – 1998» λέει η Κέρι Νίντχαμ.

Η οικογένεια του αγνοούμενου Μπεν Νίντχαμ έχει δώσει στους Έλληνες αξιωματικούς τα ονόματα οκτώ ανθρώπων που ισχυρίζονται ότι είχαν δει στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του 1990, τον Μπεν να τριγυρνά σε ένα χωριό στη Βέροια, όπου στην πλειοψηφία του κατοικείται από Ρομά.

Η μαρτυρία-κλειδί κρατουμένου στις φυλακές της Λάρισας

Οι ελπίδες της οικογένειας αναπτερώθηκαν πρόσφατα όταν εμφανίστηκε ένας μάρτυρας που έμαθε πως η βρετανική αστυνομία είχε σκάψει κοντά στο σημείο που ο μικρός Μπεν είχε εξαφανισθεί.

«Δεχθήκαμε μια κλήση από έναν άνδρα που είπε ότι η μητέρα του είχε δει στις ειδήσεις μια φωτογραφία του Μπεν και του είπε ότι της θύμιζε το παιδάκι που είχε δει στη Βέροια λίγα χρόνια πριν» λέει η Κέρι Νίντχαμ και συνεχίζει προσθέτοντας: «Μας ζήτησε συγνώμη που έκανε τόσο καιρό να επικοινωνήσει μαζί μας, αλλά η μητέρα του δεν είχε ιδέα πώς θα ερχόταν σε επαφή με εμάς και επιπλέον δεν μιλούσε και αγγλικά. Εκείνη θυμάται ότι είδε ένα ξανθό αγοράκι με γαλανά μάτια με αυτή την οικογένεια. Κάτι πρέπει να γίνει τώρα. Κάποιος πρέπει να μας ακούσει επιτέλους».

Η μαρτυρία που έκανε τις ελπίδες της οικογένειας να αναπτερωθούν ήταν εκείνη ενός κρατουμένου στις φυλακές Λάρισας. «Έχω τον μικρό Μπεν στα χέρια μου» φέρεται πως είπε στους παππούδες του Μπεν, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή του. Το ζευγάρι έκπληκτο είχε ακούσει τότε τον κρατούμενο να υποστηρίζει ότι όταν είχε δραπετεύσει από τις φυλακές της Λάρισας είδε τον Μπεν να τριγυρνά με μια οικογένεια Ρομά. Η αστυνομία τότε είχε καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτό το σενάριο δεν ευσταθούσε. Ωστόσο, ο ίδιος επιμένει ακόμα στην ιστορία του: «Είχε πάει να δει τον δικό του γιο που ζούσε με μια οικογένεια Ρομά και είχε δει ένα ξανθό αγοράκι από την Αγγλία. Η φυλακή μας επιβεβαίωσε πως ο κρατούμενος είχε δραπετεύσει εκείνη την περίοδο, λίγους μήνες αφότου εξαφανίστηκε ο Μπεν. Ο ίδιος είχε πει ότι η οικογένεια (Ρομά) του είχε πει ότι το αγόρι το είχαν πάρει από την Κω» θυμάται η γιαγιά του Μπεν, Κριστίν.

Λίγο αργότερα, εκπρόσωποι της οικογένειας και του Βρετανικού Προξενείου ήρθαν σε επαφή με τον καταδικασθέντα για απάτη, προκειμένου να πάρουν τον μικρό Μπεν. Τελικά, ο Μπεν δεν βρέθηκε.

Ο Βρετανός πρώην πρόξενος στην Αθήνα, ο 72χρονος Γκρόντον Μπέρνανρτ, μιλώντας στην εφημερίδα Mirror για εκείνη τη δραματική επιχείρηση είπε: «Είχαμε μιλήσει με έναν δημοτικό σύμβουλο Λάρισας που μας είπε ότι ο κρατούμενος είχε ισχυριστεί πως ο Μπεν θα παραδιδόταν σύντομα. Παράτησα τα πάντα και οδήγησα μέχρι τη Λάρισα όπου περίμενα τον κρατούμενο και συνομίλησα τηλεφωνικά με αυτόν ο οποίος με καθοδηγούσε σε διάφορες τοποθεσίες. Ωστόσο, εκείνος δεν ήταν σε κανένα από τα μέρη που είχε υποδείξει. Είτε είχε τρομάξει, είτε είχε σκεφτεί ότι η αστυνομία θα παραμόνευε, δεν ξέρω...».

Πάντως, τα τηλεφωνικά αρχεία έδειξαν ότι εκείνη την ημέρα ο δραπέτης τηλεφωνούσε από μία οικογένεια Ρομά. «Παρέδωσα αυτή την πληροφορία στην αστυνομία στην Αθήνα, αλλά ποτέ δεν άκουσα κάτι από τότε» δηλώνει ο Μπερνάρντ.

Οι απειλές στη γιαγιά του Μπεν στη Λάρισα

Τελικά, η γιαγιά του Μπεν βρήκε μόνη της εκείνη την οικογένεια των Ρομά και μαζί με έναν μεταφραστή τους βρήκαν όταν φόρτωναν μέταλλα και αντικείμενα από χαλκό σε ένα φορτηγό. «Ήμουν με έναν μεταφραστή και μου είπαν να φύγω αλλιώς θα με πυροβολούσαν. Ένας άνδρας είπε: «Είμαι ο βασιλιάς των τσιγγάνων. Κάνω ό,τι μου αρέσει» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η γιαγιά του μικρού Μπεν.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Κριστίν και η Κέρι επέστρεψαν στη Λάρισα για να μιλήσουν ξανά με τον κρατούμενο. Όμως, εκείνος είχε δραπετεύσει εκ νέου λίγους μήνες πριν λήξει η 20ετής κάθειρξή του και έκτοτε καταζητείται.

«Ολα οδηγούν στη Βέροια. Κανένας δεν είχε πιστέψει ποτέ ότι ο Μπεν είχε πέσει θύμα απαγωγής από Ρομά» υποστηρίζει η μητέρα του, Κέρι.

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας έκανε την ΕΛ.ΑΣ. να πειστεί ότι ο Μπεν απήχθη από Ρομά

Ο ξανθός Ρομά στην Κύπρο που έμοιαζε στον Μπεν είχε δώσει ελπίδες ξανά στην οικογένεια.

Την άνοιξη του 2013, οι ελπίδες της οικογένειας πως ο μικρός Μπεν βρέθηκε ζωντανός αναπτερώθηκαν και πάλι, όταν ένας ξανθός γαλανομάτης εθεάθη σε εκκλησία στην Κύπρο μαζί με μια οικογένεια Ρομά. Τελικά, όμως οι γενετικές εξετάσεις έδειξαν ότι επρόκειτο απλώς για ξανθό Ρομά.

Και όπως αναφέρει η 43χρονη Κέρι, η ελληνική αστυνομία θεώρησε πιστευτή την εκδοχή πως ο Μπεν απήχθη πιθανότατα από Ρομά όταν αποδείχθηκε τον Οκτώβριο του 2013 ότι η μικρή Μαρία δεν ήταν μέλος της οικογένειας Ρομά με την οποία ζούσε στο Μενίδι Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα